Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grillede hvide asparges

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

13. marts 2022
Lækre hvide asparges er bare en af forårets største glæder, hvis du spørger mig. Her serveres de sammen med rejer, Sauce Hollandaise (lavet på en blanding af smør og brunet smør) og en vintertrøffel, som virkelig også passer godt sammen med saucen og asparges.
Grillede hvide asparges

Opskrift på grillede hvide asparges

Lækre hvide asparges er bare en af forårets største glæder, hvis du spørger mig.

Selvom sæsonen for asparges er kort, så de sammen med hvid-/rosevin, pocheret æg eller Sauce Hollandaise et match-made-in-heaven.

Jeg elsker at sylte hvide asparges og tilberede dem sous vide, men her har jeg givet dem en tur på grillen.

Her serveres de sammen med rejer, Sauce Hollandaise (lavet på en blanding af smør og brunet smør) og en vintertrøffel, som virkelig også passer godt sammen med saucen og asparges.


Grillede hvide asparges
Antal: 8 personer

Grillede hvide asparges

Lækre hvide asparges er bare en af forårets største glæder, hvis du spørger mig. Her serveres de sammen med rejer, Sauce Hollandaise (lavet på en blanding af smør og brunet smør) og en vintertrøffel, som virkelig også passer godt sammen med saucen og asparges.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 8 minutter

Ingredienser

  • 8 stk. Hvide asparges
  • 1 tsk Salt
  • 1 tsk. Sukker

Sauce Hollandaise

  • 220 gram Smør jeg brugte 170 gram smør og 50 gram brunet smør/ghee inden det blev klaret
  • 3 spsk. Citronsaft
  • 2 stk. Æggeblommer
  • Salt
  • Hvid peber

Tilbehør

  • 150 gram Rejer
  • 15 gram Trøffel jeg brugte en vintertrøffel

Sådan gør du

Sauce Hollandaise

  • Hele retten kan faktisk laves på cirka 10 minutter, hvis du ikke vælger at klare smørret på den måde jeg har gjort her.
  • Bland brunet smør og smør i en gryde og smelt det. Du kan sagtens undlade det brunede smør, jeg synes bare at brunet smør og hvide asparges passer rigtig godt sammen.
  • Når smørret er smeltet, så skal det hældes i en pose der lukkes. Hæng posen op et koldt sted (udenfor hvis der er koldt nok eller i køleskabet), men sørg for at posen hænger skråt. Når smørret er stivnet, så vil vallen placere sig i bunden af posen og du kan let adskille vallen fra det nu klarede smør. Du kan f.eks. bare vælge at klippe et hul i bunden af posen, så render vallen fri uden at du selv skal adskille det.
  • Smelt smørret igen, enten i mikrobølgeovnen eller i en gryde. Det er vigtigt at det ikke bliver for varmt, da det cirka skal være 40-50 grader når du laver saucen. Hvis du smelter i mikrobølgeovnen, så tag det ud når den sidste 3. del ikke er smeltet endnu, så smelter resten af den varme smør og det beholder en god temperatur.
    Hæld smørret i en lille kande.
  • Varm citronsaften og æggeblommerne op i en tykbundet gryde på meget lav varme. Pisk det godt sammen. Det skal begynde at skumme og du kan bruge huskereglen at du skal kunne røre siden af gryden uden at det bliver ubehageligt, så er den ikke for varm. Tag den af blusset hvis det bliver for varmt og fortsæt uden varme lidt.
  • Kom en lille smule smør i gryden mens du pisker hurtigt.
  • Fortsæt med lidt mere smør og bliv ved løbende med at komme mere smør i.
  • Når du har brugt alt smørret (eller måske lidt før), så er saucen tyknet og skal smages til med salt og (hvid) peber.
  • Server straks.

Grillet hvide asparges

  • Før du kan grille dine hvide asparges, så skal de klargøres:
  • Start med at skære den nederste 1-2 cm af roden fra.
  • De skal skrælles hele vejen fra under aspargeshovedet og hele vejen ned.
  • Skræl hele vejen rundt og det kan sagtens være 2 gange hver vej. Det handler om at få alt skrællen af, da den trevler.
  • Placer dem i et lille fad/tallerken og drys en smule salt og sukker på dem. Lad dem trække i 5 minutter.
  • Kom dem på en varm grill i 3 minutter på hver side. Hvis du er bange for at grille dem direkte, så kan du tilberede dem sous vide i 25 minutter ved 85 grader og nøjes med at grille dem i 30 sekunder på hver side.

Servering

  • Server 2 hvide asparges pr. person sammen med 2 skefulde rejer, 2 skefulde sauce og lidt revet trøffel på toppen.
    Velbekomme.