Opskrift på glutenfri pærekage
Her er mit bud på en glutenfri grundkage. Den kan varieres i masser af retninger, f.eks. ved at erstatte pære med blommer, fersken, bær, eller lignende samt tilsætte kakao, vanilje eller citrusskal i dejen.
Selvom kagen er uden gluten, så behøver man ikke at gå ned på den gode smag.
Nu glemte jeg at tage et billede af kagen, men den ligner ret meget denne pærekage, som jeg lavede med hvedemel.

Glutenfri pærekage
Ingredienser
- 4 stk. Æg
- 140 gram Sukker
- 60 gram Kartoffelmel
- 60 gram Rismel
- 1 tsk. Bagepulver
- Salt 3 drej på kværn
- 1 dåse Pærer Eller 4-5 friske pære - evt. 50/50
Sådan gør du
- Find en stor skål, en dyb tallerken, en vægt og en elpisker. Slå æggene ud i skålen. Vej sukkeret i den dybe tallerken og hæld det ned i den store skål. Pisk æg og sukker til en luftig creme. Vej mel af i den dybe tallerken, tilsæt bagepulver og salt. Vend melblandingen forsigtigt rundt i cremen. Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Så er der 2 muligheder - dåsepærer eller friske pærer: A) Tag pærerne op af dåsen og dub dem med køkkenrulle, så de næsten er tørre. ELLER B) Skyl de friske pærer og skær dem i kvarte. Læg pærerne i et ildfast fad og hæld dejen over dem. Bag kagen midt i ovnen i 30 minutter.