x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Glutenfri og laktosefri cookies

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 20. august 2019

Der kan være flere grunde til, at man enten lever 100% gluten- og/eller laktosefrit, eller bare vælger at undgå gluten og laktose i ny og næ.

Måske din krop er mere eller mindre intolerant overfor det ene eller det andet – måske du sigter efter nogle andre helbredsmæssige følgevirkninger.

Uanset hvad, dine grunde måtte være, skal du under INGEN omstændigheder snydes for lækre, søde havregrynscookies!

Glutenfri og laktosefri cookies

Jeg har ikke megen erfaring med at bage hverken laktose- eller glutenfrit, men det er HELT sikkert en “verden”, jeg har lyst til at eksperimentere meget mere i.

Jeg har nemlig en veninde, der har fået konstateret både laktoseintolerans og glutenallergi, og hvis du synes, hun lyder RIGTIG uheldig, så kan jeg fortælle dig, at det slet ikke stopper her: Hun er nemlig ovenikøbet nøddeallergiker! Jeps, så uheldig kan man desværre også være.

Ofte bruger man jo nødder (i form af eksempelvis mandelmel) som erstatning for almindelig mel i glutenfri opskrifter. Så da jeg besluttede mig for at forkæle min veninde med lidt lækkert, kan du nok forstå, at det var noget af en udfordring, jeg lige pludselig stod overfor. Challenge accepted!

Og må jeg have lov at sige, at resultatet blev MERE end vellykket, selvom konsistensen måske minder mere om en småkage end en cookies, da den er ret porøs. 


Glutenfri og laktosefri cookies

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 16 minutter
Antal: 15 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 120 gram Glutenfri havregryn
  • 75 gram Kokosolie
  • 125 gram Farin eller rørsukker
  • 1 Æg
  • 100 gram Mørk chokolade groft hakket eller chokoladeknapper
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 0.5 tsk. Vaniljesukker

Sådan gør du

    1. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
    2. Rør havregryn, bagepulver, vaniljesukker og chokolade sammen i en skål.Glutenfri og laktosefri cookies
    3. Smelt kokosolien i en lille gryde.
    4. Når olien er smeltet, tilsættes farin eller rørsukker (som du kan se, kom jeg farinen i lige tidligt nok, men det er meningen, at du skal vente, til kokosolien er helt smeltet?).Glutenfri og laktosefri cookies
    5. Lad det smelte sammen under omrøring.
    6. Slå ægget ud i sukkerblandingen og rør det sammen.
    7. Tilsæt nu havregrynsblandingen til sukkerblandingen og bland det hele grundigt.Glutenfri og laktosefri cookies
    8. Beklæd en bageplade med bagepapir.
    9. Tag en spiseske og sæt klatter af cookiedej på bagepladen. Der er dej nok til to plader, og hver plade med cookies skal bages hver for sig.Glutenfri og laktosefri cookies
    10. Sæt den ene bageplade i den forvarmede ovn.
    11. Lad havregrynskagerne bage i 8-10 minutter.
    12. Tag den første omgang færdige cookies ud af ovnen og stil dem til afkøling, mens den sidste bageplade sættes i ovnen.Glutenfri og laktosefri cookies
    13. Lad alle havregrynskagerne køle helt af inden servering, så de bliver så sprøde som muligt.
    14. Velbekomme!
    Glutenfri og laktosefri cookies

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.