x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Glutenfri og laktosefri cookies

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 23. januar 2022
Der kan være flere grunde til, at man enten lever 100% gluten- og/eller laktosefrit, eller bare vælger at undgå gluten og laktose i ny og næ.
Uanset hvad, dine grunde måtte være, skal du under INGEN omstændigheder snydes for lækre og søde cookies!
Glutenfri og laktosefri cookies

Der kan være flere grunde til, at man enten lever 100% gluten- og/eller laktosefrit, eller bare vælger at undgå gluten og laktose i ny og næ.

Måske din krop er mere eller mindre intolerant overfor det ene eller det andet – måske du sigter efter nogle andre helbredsmæssige følgevirkninger.

Uanset hvad, dine grunde måtte være, skal du under INGEN omstændigheder snydes for lækre og søde cookies!

Jeg har nemlig en veninde, der har fået konstateret både laktoseintolerans og glutenallergi, og hvis du synes, hun lyder RIGTIG uheldig, så kan jeg fortælle dig, at det slet ikke stopper her: Hun er nemlig ovenikøbet nøddeallergiker! Jeps, så uheldig kan man desværre også være.

Ofte bruger man jo nødder (i form af eksempelvis mandelmel) som erstatning for almindelig mel i glutenfri opskrifter. Så da jeg besluttede mig for at forkæle min veninde med lidt lækkert, kan du nok forstå, at det var noget af en udfordring, jeg lige pludselig stod overfor. Challenge accepted!

Og må jeg have lov at sige, at resultatet blev MERE end vellykket.


Glutenfri og laktosefri cookies

Glutenfri og laktosefri cookies

Der kan være flere grunde til, at man enten lever 100% gluten- og/eller laktosefrit, eller bare vælger at undgå gluten og laktose i ny og næ.
Uanset hvad, dine grunde måtte være, skal du under INGEN omstændigheder snydes for lækre og søde cookies!
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 16 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 115 gram Margarine smeltet
  • 150 gram Farin
  • 115 gram Sukker eller rørsukker
  • 1 stk. Æg
  • 1 tsk. Vaniljeessens eller vanlijepasta/ekstrakt
  • 180 gram Havremel Glutenfri. Eller blend glutenfri havregryn
  • 200 gram Mørk chokolade groft hakket eller chokoladeknapper
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Flagesalt

Sådan gør du

  • Start med at smelte margarinen, det kan gøres i en gryde eller mikrobølgeovnen.
  • Rør margarinen sammen med farin og sukker i en stor skål.
  • Tilsæt æg og vaniljeessens og rør det sammen.
  • Hæld havremel og bagepulver igennem en sigte og ned i skålen. Rør det godt sammen.
  • Tilsæt salt og chokoladeknapperne og rør det sammen.
  • Sat det på køl imens ovnen varmes op til 160 grader varmluft.
  • Sat klatter af med en spiseske/isske på en bagepapirsbeklædt bageplade. Sæt max. 9 pr. plade med et godt mellemrum i mellem dem, da de flyder ud.
  • Bag midt i ovnen i 10-15 minutter, de skal tage en smule farve.
  • Lad dem køle af på bagepapiret på en rist.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.