Lækker og dejlig fransk gulerodskage uden gluten. Den er nem at gøre sin egen og du bruger bare det glutenfri mel du synes giver mening til opskriften.

Opskrift på glutenfri gulerodskage
Lækker og dejlig fransk gulerodskage uden gluten.
Den er nem at gøre sin egen og du bruger bare det glutenfri mel du synes giver mening til opskriften.
Den kræver en springform på 22 cm.
Vi har opskriften fra bogen: “Helt uden gluten – Brød, boller og kager, der smager“, skrevet af Kathrine Rosamunde Virring & Mette Marie Viscor.

Servings: kage
Glutenfri gulerodskage
Lækker og dejlig fransk gulerodskage uden gluten. Den er nem at gøre sin egen og du bruger bare det glutenfri mel du synes giver mening til opskriften.
Ingredienser
- 2 stk. Æg
- 125 gram Rørsukker eller kokossukker
- 1 deciliter Olivenolie
- 1 deciliter Surdej
- 125 gram Mel glutenfrit mel. F.ke.s ris- eller boghvede- mel eller en blanding af flere slags
- 1 tsk. Natron
- 1 tsk. Kanel stødt
- 0.5 tsk. Havsalt
- 1 tsk. Vaniljesukker eller vaniljepulver
- 75 gram Hasselnødder hakkede
- 50 gram Kokosmel
- 200 gram Gulerødder revne
- 100 gram Æbler fintrevet eller æblemos
- 1 håndfuld Rosiner kan udelades
- Flormelis til pynt
Sådan gør du
- Rør æg, sukker, olie og surdej sammen i røreskålen.
- Bland mel og krydderier sammen og kom det derefter i skålen til den våde masse.
- Rør det hele godt sammen på røremaskinen og tilsæt til sidst nødder, kokos, gulerødder og æble.
- Vend det sammen, til det lige netop er blandet sammen.
- Varm ovnen op til 175 grader varmluft.
- Hæld dejen i en springform foret med bagepapir og bag kagen
- i den varme ovn i cirka 45 minutter.
- Prøv med en strikkepind, for at se om den klarer testen og kommer tør op.
- Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen.
- Drys til sidst med sigtet flormelis.