
Opskrift på glutenfri fiskefilet
Er det muligt at lave en fiskefilet med glutenfri panering? Ja, en kombination af polenta og parmesan/pecorino kan give dig den samme sprødhed som du kender fra rasp, hvedemel eller panko.
Vi har opskriften fra bogen: “Nul hvede – glutenfri livretter“, hvor forfatteren Sandra Pugliese har fokus på at hjælpe hendes læsere med at leve så glutenfrit som overhoved muligt i dagligdagen. Hun har følgende tip til opskriften:
“Du kan sagtens udelade osten, og du kan, som beskrevet i den forgående opskrift, bruge quinoa i stedet for polenta og tilsætte finthakkede krydderurter. Her passer estragon, persille eller dild rigtig godt.”

Glutenfri fiskefilet
Ingredienser
- Fiskefilet 2 store eller 4 små
- 2 stk. Æg
- 200 gram Polenta
- 50 gram Parmesan Eller pecorino
- Salt
- Peber Fra kværn
- Jomfruolivenolie
- Smør
Sådan gør du
- Pisk æggene let sammen. Bland polenta med fintrevet ost, salt og peber. Vend først fiskefileterne i æg, og derefter i polentablandingen. Steg dem 3-4 minutter på hver side i en blanding af smør og olie på en jævn varm pande, til de er sprøde og gennemstegte. Stegetiden afhænger lidt af størrelsen på fileterne.