x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Glutenfri burgerboller med blomkål

LENE BARNER DYG | 22. oktober 2018

Gluten- og laktosefri burgerboller med blomkål – sunde og lækre!

Server burgere med god samvittighed ved at sætte disse “burgerboller” på bordet. 

Bollerne er anderledes, end du nok er vant til, men på trods af det, er de virkelig et forsøg værd. Blomkålen udvikler under bagningen en let sødlig smag, der passer godt til det salte fyld, der skal i burgeren.


Glutenfri burgerboller med blomkål

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 6 stk.
Forfatter: Lene Barner Dyg

Ingredienser

  • 0.5 stk. Blomkål
  • 3 stk. Æg
  • 1 deciliter Skyr
  • 1.5 tsk. Sukker
  • 1.5 tsk. Bagepulver
  • 4 tsk. Loppefrøskaller
  • 2 tsk. Chiafrø
  • 60 gram Havregryn evt. glutenfri
  • Krydderier salt og peber
  • Sesamfrø til pynt

Sådan gør du

  • Skyl blomkålen og fjern bladene og den grove del af stokken.
    Riv blomkålen på den fine side af rivejernet.
    Kom havregrynene i en foodprocessor eller minihakker og blend dem til mel.
    Kom havregryn og blomkål i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser.
    Glutenfri burgerboller med blomkål
    Rør det hele sammen og lad det trække i 10 minutter.
    Glutenfri burgerboller med blomkål
    Form dejen til 6 boller med en spiseske.
    Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
    Glutenfri burgerboller med blomkål
    Drys med sesamfrø og bag bollerne i 20-25 minutter ved 180 grader.
    Glutenfri burgerboller med blomkål
    Lad bollerne afkøle, inden de fyldes med dit foretrukne burgerfyld.
    Glutenfri burgerboller med blomkål

Noter

Hævede ikke rigtig

Om forfatteren


Efter at have levet med atopisk eksem hele mit liv, da ændrede jeg i 2018 min livstil og lever nu gluten og mælkefri. Det har haft stor betydning for mig, da min eksem nu næsten er væk.