ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Gazpacho

Gyldendal

Forlaget Gyldendal - www.gyldendal.dk

26. august 2019

Opskrift på gazpacho

Lækker og kold suppe der er perfekt til en varm sommerdag.

Suppen er kødfri (vegetar) og har masser af god smag.

Denne spanske suppe stammer fra Andalusien, hvor de er vant til god varme og derfor er det en god ide at nyde den iskold.

Vi har opskriften fra bogen: “DET KAN JEG IKKE LI’ – ENDNU!“, hvor forfatteren Christian Bitz skriver følgende om den:

“En spansk perle, som er fantastisk at servere iskold om sommeren. Lad børnene selv komme garniture på, så de får mulighed for at lave deres helt
egen version.”


Antal: 4 personer

Gazpacho

Forfatter: Gyldendal
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 2 slice Brød hvidt
  • 600 gram Tomater
  • 1 stk. Agurk
  • 2 stk. Rød peberfrugt
  • 2 clove Hvidløg
  • 0.5 deciliter Olivenolie
  • 3 spsk. Rødvinseddike
  • Salt og peber

Topping

  • 1 stk. Rød peberfrugt
  • 0.5 stk. Agurk
  • 0.5 stk. Rødløg

Sådan gør du

Skær brødet i tern og blød det op i vand i 20 minutter.

Fjern skind og kerner fra tomaterne.

Skræl agurken, flæk den, fjern kernerne og skær agurken i mindre stykker.

Del peberfrugterne i kvarter.

Pil hvidløget og kom det i en blender sammen med resten af ingredienserne.

Tilsæt lidt vand, mens der blendes – suppen må ikke blive alt for tynd.

Smag til med salt, peber og eddike.

Stil suppen i køleskabet, til den skal spises.

 

    Topping

    • Skær peberfrugt og løg i små tern.
      Skræl agurken, flæk den, fjern kernerne og skær den i mindre stykker.
      Kom al topping i små skåle og server med friskbagt brød.