Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Frikadeller med timian

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

1. april 2018
Vi giver dig en lækker opskrift på frikadeller med timian der er stegt i masser af smør.

Opskrift på frikadeller med timian

Vi giver dig en lækker opskrift på frikadeller med timian der er stegt i masser af smør.


Antal: 4 personer

Frikadeller med timian

Vi giver dig en lækker opskrift på frikadeller med timian der er stegt i masser af smør.
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 500 gram Hakket kalv og flæsk
  • 2 stk. Æg
  • 12 gram Groft salt
  • 1 deciliter Sødmælk
  • 1 stk. Løg
  • 5 centiliter Vand Med brus (danskvand)
  • 2 spsk. Rasp
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 1 knivspids Allehånde
  • 1 spsk. Timian
  • Peber Friskkværnet peber efter smag
  • 100 gram Smør Til stegningen

Sådan gør du

  • Riv løget fint på et rivejern og bland alle ingredienserne sammen med farsen i en stor skål.
  • Lad farsen hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.
  • Smelt smørret i en stor tykbundet pande ved middelhøj varme og form frikadellerne med en ske mens de løbende lægges på panden.
  • Steg dem i cirka 10 minutter på hver side og de er klar til servering.

Noter

Server med kartoffelsalat og en skive rugbrød hvis det er til en frokost. 
Server med hvide kartofler og en god sovs lavet på pandefedtet hvis det er til aftensmad.