Go Back
+ servings
Servings: 4 personer

Frikadeller med timian

Vi giver dig en lækker opskrift på frikadeller med timian der er stegt i masser af smør.
Author: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Frokost, Hakket kalv og flæsk, madpakke, Mormormad
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 500 gram Hakket kalv og flæsk
  • 2 stk. Æg
  • 12 gram Groft salt
  • 1 deciliter Sødmælk
  • 1 stk. Løg
  • 5 centiliter Vand Med brus (danskvand)
  • 2 spsk. Rasp
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 1 knivspids Allehånde
  • 1 spsk. Timian
  • Peber Friskkværnet peber efter smag
  • 100 gram Smør Til stegningen
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Riv løget fint på et rivejern og bland alle ingredienserne sammen med farsen i en stor skål.
  • Lad farsen hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.
  • Smelt smørret i en stor tykbundet pande ved middelhøj varme og form frikadellerne med en ske mens de løbende lægges på panden.
  • Steg dem i cirka 10 minutter på hver side og de er klar til servering.

Noter

Server med kartoffelsalat og en skive rugbrød hvis det er til en frokost. 
Server med hvide kartofler og en god sovs lavet på pandefedtet hvis det er til aftensmad.