Vi giver dig en lækker opskrift på frikadeller med timian der er stegt i masser af smør.
Author: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Frokost, Hakket kalv og flæsk, madpakke, Mormormad
Forb. tid: 40 minutterminutter
Tilb. tid: 20 minutterminutter
[the_ad id="142757"]
Din skærm forbliver tændt
Ingredienser
500gramHakket kalv og flæsk
2stk.Æg
12gramGroft salt
1deciliterSødmælk
1stk.Løg
5centiliterVandMed brus (danskvand)
2spsk.Rasp
1spsk.Hvedemel
1knivspidsAllehånde
1spsk.Timian
PeberFriskkværnet peber efter smag
100gramSmørTil stegningen
[the_ad id="127284"]
Sådan gør du
Riv løget fint på et rivejern og bland alle ingredienserne sammen med farsen i en stor skål.
Lad farsen hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.
Smelt smørret i en stor tykbundet pande ved middelhøj varme og form frikadellerne med en ske mens de løbende lægges på panden.
Steg dem i cirka 10 minutter på hver side og de er klar til servering.
Din skærm forbliver tændt
Noter
Server med kartoffelsalat og en skive rugbrød hvis det er til en frokost. Server med hvide kartofler og en god sovs lavet på pandefedtet hvis det er til aftensmad.