
Opskrift på frikadeller
At servere frikadeller er altid godt! Her er min bedste frikadelleopskrift, som jeg vil anbefale dig at prøve – og ellers kan du også bruge din mors (mors frikadeller er altid bedst).
I min opskrift på kartoffelsalat er der lidt rygeost og honning i for at give røgsmag og sødme, og der er tilføjet radiser for at give et sprødt, bittert modspil.
Er du ikke vild med rygeost, så brug drænet yoghurt i stedet.

Frikadeller
Ingredienser
Frikadeller
- 500 gram Hakket kalv og flæsk
- 1 stk. Løg stort fintrevet
- 2 stk. Æg
- 1 deciliter Havregryn
- 2 tsk. Groft salt
- 2 deciliter Mælk
- Peber fra kværn
Kartoffelsalat
- 750 gram Kartofler gerne aspargeskartofler
- 2 deciliter rygeost
- 1 deciliter Creme Fraiche
- 1 spsk. Dijonsennep
- 1 spsk. Honning eller lynghonning, lunet
- 1 spsk. Citronsaft
- 50 gram Syltede agurker groft hakket
- 1 bundt Radiser
Servering
- 300 gram Ærter frosne eller friske ærter
- 1 bundt Purløg snittet
- Smør til stegningen
- Olie til stegningen
- Groft salt
- Peber fra kværn
Sådan gør du
Frikadeller
- Rør kødet med revet løg, æg, havregryn, salt og peber.
- Rør mælken i lidt efter lidt, til farsen har en lind konsistens.
- Lad farsen trække minimum ½ time i køleskab – så bliver den mere fast.
- Smelt ½ smør og ½ olie på en pande ved god varme.
- Form frikadellerne af farsen med en ske.
- Dyb skeen i fedtstoffet på panden, før du former hver delle, så farsen ikke klistrer.
- Steg dellerne gyldne, og vend gerne et par gange undervejs.
Kartoffelsalat
- Kog kartoflerne møre i saltet vand, ca. 20 minutter.
- Pil dem, og lad dem stå til afkøling.
- Pisk rygeost med creme fraiche, sennep, lunet honning og syltede agurker med en håndmikser, og smag cremen til med salt og citronsaft.
- Skær kartoflerne i skiver, og vend dem med cremen.
- Skær bunden af radiserne, og lad lidt af toppen blive på.
- Skyl dem grundigt, og skær i super tynde skiver.
- Kom i isvand 5 minutter.
Servering
- Kog ærterne et par minutter i saltet vand, sigt vandet fra, og vend dem med lidt koldt smør.
- Anret kartoffelsalaten med radiser og purløg på toppen.
- Servér de varme frikadeller med ærter og kartoffelsalat.