x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Frikadeller

RASMUSBREDAHL | 11. februar 2019
Serveret med kartoffelsalat med rygeost, honning, radiser og purløg

At servere frikadeller er altid godt! Her er min bedste frikadelleopskrift, som jeg vil anbefale dig at prøve – og ellers kan du også bruge din mors (mors frikadeller er altid bedst).

I min opskrift på kartoffelsalat er der lidt rygeost og honning i for at give røgsmag og sødme, og der er tilføjet radiser for at give et sprødt, bittert modspil.

Er du ikke vild med rygeost, så brug drænet yoghurt i stedet.


Frikadeller

Serveret med kartoffelsalat med rygeost, honning, radiser og purløg
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: rasmusbredahl

Ingredienser

Frikadeller

  • 500 gram Hakket kalv og flæsk
  • 1 stk. Løg stort fintrevet
  • 2 stk. Æg
  • 1 deciliter Havregryn
  • 2 tsk. Groft salt
  • 2 deciliter Mælk
  • Peber fra kværn

Kartoffelsalat

  • 750 gram Kartofler gerne aspargeskartofler
  • 2 deciliter rygeost
  • 1 deciliter Creme Fraiche
  • 1 spsk. Dijonsennep
  • 1 spsk. Honning eller lynghonning, lunet
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 50 gram Syltede agurker groft hakket
  • 1 bunch Radiser

Servering

  • 300 gram Ærter frosne eller friske ærter
  • 1 bunch Purløg snittet
  • Smør til stegningen
  • Olie til stegningen
  • Groft salt
  • Peber fra kværn

Sådan gør du

Frikadeller

  • Rør kødet med revet løg, æg, havregryn, salt og peber.
    Rør mælken i lidt efter lidt, til farsen har en lind konsistens.
    Lad farsen trække minimum ½ time i køleskab – så bliver den mere fast.
    Smelt ½ smør og ½ olie på en pande ved god varme.
    Form frikadellerne af farsen med en ske.
    Dyb skeen i fedtstoffet på panden, før du former hver delle, så farsen ikke klistrer.
    Steg dellerne gyldne, og vend gerne et par gange undervejs.
     

Kartoffelsalat

  • Kog kartoflerne møre i saltet vand, ca. 20 minutter.
    Pil dem, og lad dem stå til afkøling.
    Pisk rygeost med creme fraiche, sennep, lunet honning og syltede agurker med en håndmikser, og smag cremen til med salt og citronsaft.
    Skær kartoflerne i skiver, og vend dem med cremen.
    Skær bunden af radiserne, og lad lidt af toppen blive på.
    Skyl dem grundigt, og skær i super tynde skiver.
    Kom i isvand 5 minutter.
     

Servering

  • Kog ærterne et par minutter i saltet vand, sigt vandet fra, og vend dem med lidt koldt smør.
    Anret kartoffelsalaten med radiser og purløg på toppen.
    Servér de varme frikadeller med ærter og kartoffelsalat.

Om forfatteren


Rasmus er madnørd og forfatter

Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com

Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com