x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Fransk hotdog

Muusmann Forlag | 26. februar 2019

Opskrift på en luksusudgave af fransk hotdog, hvor det hele er hjemmelavet.

Fransk hotdog er ikke fransk som navnet antyder. Det er pæredansk. Man ved ikke helt hvorfra det kommer, men det bedste bud er at danskere er blevet inspireret af den franske “hotdog”, der er et (ikke lunet) baguetteflutes der skæres op og smøres med sennep og spises med en pølse. 

Der er en grund til at den klassiske hotdog altid er et sikkert hit og elsket af de fleste.

Opskriften stammer fra bogen: “Verdens bedste hotdogs”.

Fransk hotdog

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Danmark, Dansk mad, Frokost, Junk Food de Luxe, Snack
Forb. tid: 1 time 40 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 stk.
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

Fransk hotdog

  • 4 stk. Pølser Svinekødspølser
  • 4 stk. Brød Hotdogbrød
  • 1 deciliter oliven Sorte og hakkede
  • remoulade Trøffel-selleriremoulade 

Hotdogbrød (cirka 16 stk.)

  • 25 gram Gær
  • 1 spsk. Honning
  • 1 spsk. Olie
  • 1 stk. Æg
  • 1 spsk. Havsalt
  • 3 deciliter Mælk Lunken
  • 600 gram Hvedemel Cirka
  • 1 stk. Æg Sammenpisket æg til pensling

Trøffel-selleriremoulade (3 dl)

  • 150 gram Knoldselleri
  • 1 stk. Gulerod Mellemstor
  • 0.5 spsk. Citronskal Revet af en økologisk citron
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 0.5 spsk. Olie Trøffelolie
  • 5 spsk. Mayonnaise Cirka
  • Havsalt
  • Peber Fra kværn

Den originale mayonnaise (4 dl)

  • 1 stk. Æg Pasteuriseret
  • 0.5 tsk. Havsalt
  • 1 tsk. Æbleeddike
  • 3 deciliter Olie Vindruekerneolie (cirka)
  • Havsalt
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

Fransk hotdog

  • Lav hul i brødet med et brødspyd eller skæftet fra en grydeske.
    Stop lidt oliven i bunden af brødet, dernæst remoulade og pølsen.
     

Hotdogbrød (cirka 16 stk.)

  • Afstem brødenes længde efter pølsen eller fyldet, der skal bruges.
    Pølsen må gerne stikke lidt ud i hver ende.
    Lav en stor portion brød, gerne med lidt variationer og frys dem ned.
    Så er der altid brød, når trangen til en god hotdog melder sig.
     
    Rør gæren ud med honning og olie.
    Tilsæt æg, salt og mælk.
    Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen grundigt, til den ikke klistrer mere, men dejen må gerne være lidt blød.
    Æltetid ca. 5 minutter.
    Lad dejen hæve et lunt sted, tildækket med et viskestykke, i 25 minutter.
    Form dejen til 16 brød og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
    Hæv dem et lunt sted til dobbelt størrelse, tildækket med et viskestykke.
    Pensl med æg.
    Bag brødene lysebrune ca. 15 minutter ved 200 °C.
    Efter de er penslet, kan brødene drysses med sesam, græskarkerner, birkes, nigella, salt, ost eller tørrede krydderier.
    Dejen kan evt. også tilsættes lidt revet gulerod, courgette eller spinat.
    Ønskes længere hævetid, bruges mindre gær.
     

Trøffel-selleriremoulade (3 dl)

  • Finthak selleri og gulerod og kog dem i så lidt vand som muligt i 3 minutter.
    Rør remouladen sammen og smag den til med salt, peber og evt. trøffelolie.
    Prøv remouladen med 2 spsk rygeost i stedet for trøffelolie.
     

Den originale mayonnaise (4 dl)

  • Sørg for, at alle ingredienserne har stuetemperatur, inden du går i gang.
    Pisk ægget sammen med salt.
    Pisk dernæst eddike i.
    Tilsæt olien meget langsomt i en tynd stråle, mens der piskes konstant, indtil mayonnaisen tykner.
    Smag til med salt, peber og evt. mere eddike.

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Som læser hos GastroFun får du en eksklusiv rabat på bogen "Verdens Bedste Hotdogs", hvorfra denne opskrift stammer:

Brug rabatkoden: gastrofun - så får du 20 % i rabat ved køb af bogen som du kan finde ved at følge dette link.