
Opskrift på focacciabrød med surdej
Focacciabrød med surdej.
OKAAAAY!! Kald mig bare Micki Picasso eller Monet Micki!! ?? Ej, jeg er virkelig ret stolt over dette focaccia-brød!! Det er dæleme blevet flot!! ??
Jeg er glad, for det er meget pænere end jeg havde turdet håbe på!! ??
Start med at lave denne lækre dej så tidligt på dagen som muligt.
Så kan den nå at hæve og hygge, inden den kommer på køl natten over….

Focacciabrød med surdej
Ingredienser
Dej
- 125 gram Surdej aktiv
- 450 gram Hvedemel
- 9 gram Salt
- 3.5 deciliter Vand lunken
- Olie lidt - til skål og form
Pynt
- 0.5 deciliter Olivenolie
- Flagesalt
- frisk rosmarin for den klassiske eller andet lækkert til pynt som rosmarin, løg, oliven, tomater, dild, purløg, radiser, chili m.m.
Sådan gør du
Dag 1:
- Bland alle ingredienser sammen og kør dejen på røremaskine i 8-10 minutter.
- Dejen skal ikke være fast, men skal netop kunne samle sig, når der skrues op for hastigheden.
- Slukker man maskinen, skal dejen gerne flyde sammen igen.
- Kom dejen i en oliessmurt skål og fold dejen ind over sig selv 2-4 gange i løbet af de næste par timer.
- Lad dejen stå på køkkenbordet til aften.
- Kom dejen i en rigeligt smurt bradepande, cirka 30x23 cm, og pres forsigtigt dejen ud til .kanten.
- Lad focaccia hæve tildækket i køleskabet natten over
Dag 2:
- Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn.
- Tag dejen ud af køleskabet og lad hvile en halv time på bordet.
- Dryp olivenolie over dejen og tryk huller i focaccia med dine fingre, så olien løber ned i de små aftryk.
- Den klassiske focaccia drysses med salt og rosmarin, eller man kan gå all in på det kunsteriske indtryk og lave flotte mønstre af krydderurter og grøntsager!
- Bages i cirka 25-28 minutter på næstnederste rille til brødet er gyldent og lækkert!
- Rigtig meget god fornøjelse med det!!