Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Flamberede gulerødder

Familien Kjeldgaard

Familien Kjeldgaard elsker at lave mad og udforske nye metoder og anderledes ingredienser.

24. juni 2020
Disse gulerødder er flamberede, smurt med misoglaze og toppet med stegte mandler

Opskrift på flamberede gulerødder

Når gulerødderne bliver tilberedt over lang tid, giver det en mere intens smag. Glazen og flamberingen går ind og understøtter gulerodens smag, og så har man det lækreste tilbehør til resten af sit grill måltid.

Er du mere våget, så brug dem som midtpunktet i dit måltid. F.eks. i et hotdogbrød eller i stedet for den store bøf


Antal: 10 Styks

Flamberede gulerødder

Disse gulerødder er flamberede, smurt med misoglaze og toppet med stegte mandler
Forfatter: Familien Kjeldgaard
Tilb. tid: 45 minutter

Ingredienser

  • 10 stk. Gulerødder
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 tsk. Miso
  • 4 tsk. Sake
  • 1 tsk. Soya
  • 1 deciliter Smuttede mandler
  • 0.5 deciliter Whiskey
  • Spiselige blomster

Sådan gør du

  • 1. Vask gulerødderne og fjern det meste af toppen, hvis der er sådan en på. Smør dem ind i olivenolie
    2. Gulerødderne skal nu steges på grillen ved indirekte varme, eller meget lav varme, i 30-40 minutter (det afhænger af gulerøddernes tykkelse). Vend dem undervejs, så de får varme på alle sider
    Tip: de er færdige når du kan stikke en kødnål igennem dem uden modstand
    3. Put miso, sake og soya i en lille gryde, og kog det ind ved lav varme til det er blevet en smule tykkere, men stadig er flydende. Tag det fra varmen og gem det til senere
    4. Rist mandlerne på en pande til de tager farve. Hak dem groft
    5. Varm en pande godt op, enten på grillen eller på komfuret. HUSK: hvis du gør det på grillen, bliver håndtaget meget varmt
    6. Tid til at flambere!
    Tag panden væk fra grillen, læg gulerødderne på, hæld whiskey på og sæt ild til gulerødderne. Ryst panden lidt undervejs og venDzt til ilden er slukket 
    7. Anretning!
    Læg gulerødderne på et pænt fad og smør dem med misoglazen. Hæld de hakkede mandler udover og pynt med blomster