ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Fiskefrikadeller af skrubber

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 15. juni 2020
Jeg er vild med fisk, og det er bare med at bruge løs af de forskellige slags, når de er i sæson. Det er en skøn måde at få lidt nyt på i menuen derhjemme, så man ikke køre helt død i de sædvanlige 10-20 retter, som vi typisk veksler i mellem!

Jeg er vild med fisk, og det er bare med at bruge løs af de forskellige slags, når de er i sæson. Det er en skøn måde at få lidt nyt på i menuen derhjemme, så man ikke køre helt død i de sædvanlige 10-20 retter, som vi typisk veksler i mellem!

Lige nu er der masser af skrubber, så jeg har købt en stor portion løsfrosne skrubbefileter med hjem. Jeg spurgte min datter, hvad hun allerhelst ville have til aftensmad.

Svaret var: Fiskefrikadeller!

Godt, så må mor jo levere varen! Det her er min udgave af fiskefrikadeller udelukkende lavet af skrubbe. Jeg har ellers ALTID brugt torsk, men sådan behøver det bestemt ikke være fremover. Det er jeg helt overbevist om nu, for de blev jo VILDT lækre.

Jeg serverede frikadellerne med nye kartofler (se min guide til at koge de perfekte nye kartofler), dampet broccoli (du kan også prøve med aspargesbroccoli), karrysovs og hjemmebagt surdejsbrød.


Antal: 3 personer

Fiskefrikadeller af skrubber

Jeg er vild med fisk, og det er bare med at bruge løs af de forskellige slags, når de er i sæson. Det er en skøn måde at få lidt nyt på i menuen derhjemme, så man ikke køre helt død i de sædvanlige 10-20 retter, som vi typisk veksler i mellem!
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 4 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

Fiskefrikadeller

  • 400 gram Skrubbefilet
  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Æg
  • 2 spsk. Kartoffelmel
  • Salt og peber friskkværnet
  • Smør til stegning

Karrysovs

  • 2 spsk. Smør
  • 1 spsk. Karry
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 4 deciliter Mælk
  • 0.5 deciliter Fløde kan udelades

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienser i din røremaskine og  blend det hele sammen til en ensartet fars.
  • Form frikadeller af farsen vha. en spiseske.
  • Varm din stegepande op og kom smørret på panden, når den er varm. Mine frikadeller fik ikke helt den stegeskorpe, jeg kunne have ønsket mig, men det kunne være løst med en varmere pande: Hvis du kommer lidt olie i smørret, hæver det temperaturen, så det vil jeg anbefale, at du prøver. Du kan selvfølgelig også bruge ghee, som min mand jo er stor fortaler for.
  • Læg frikadeller i det brandvarme smør og lad dem stege et par minutter på hver side. Hvis du placerer frikadellerne én efter én i en spiral ind mod midten, så ved du nøjagtig, hvilke frikadeller der skal vendes først.

Karrysovs

  • Smelt smørret ved medium varme i en gryde og tilsæt karry. Lad karryen "brænde af" i smørret. Det fremhæver karrysmagen.
  • Tilsæt mel og rør godt igennem.
  • Tilsæt herefter mælk og rør det igen godt igennem.
  • Lad det simre et par minutter og tilføj evt. fløde.
  • Smag til med salt og peber.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.