x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Drømmekage

MICKICHENG | 15. juni 2020

Haps haps og STORT JA TAK til en velkendt klassiker!!

Nemlig DRØMMEKAGE!! ??

For mig er den perfekte drømmekage et perfekt match mellem kage og topping – og det må gerne næsten være halv-halv! (Næsten altså) ??

Hvordan er den perfekte drømmekage for dig?!?

Mit bud er en saftig bund og en lækker og cremet topping!! Mååååms ??

Drømmekage


Drømmekage

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 1 kage
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

Dej

  • 250 gram Sukker
  • 275 gram Mel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Vaniljepasta eller vaniljesukker
  • 4 stk. Æg
  • 80 gram Smør
  • 2 deciliter Mælk
  • 1 pinch Salt

Topping:

  • 150 gram Smør
  • 225 gram Kokosmel
  • 275 gram Brun farin
  • 1 deciliter Mælk

Sådan gør du

Opskriften kræver en bradepande på 33x23 cm:

    Dej:

    • Pisk æg, sukker og vanilje godt sammen i et par minutter til en tyk æggesnaps.
      Bland mel, bagepulver og salt.
      Smelt smørret og tilsæt mælk, så blandingen afkøles.
      Bland nu skiftevis sigtet melblanding og mælk/smør i æggesnapsen og vend forsigtigt.
      Kom i bradepande med bagepapir og bag ved 175 grader varmluft i cirka 20-25 minutter.
      Den skal ikke bages helt færdig.
       

    Topping:

    • Smelt smør, mælk og brun farin i en gryde til farinen er opløst.
      Blend kokosmelet kort i en minihakker eller lignende.
      Kom kokosmel i smørret og rør rundt.
      Kog fyldet op.
      Tag kagen ud og kom fyldet på kagen.
      Bag kagen i 5-10 minutter mere, til fyldet begynder at boble.
      Lad kagen køle af inden servering.
      Rigtig god fornøjelse med den!
      Drømmekage

    Om forfatteren


    Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

    Følg mig på Instagram her

    Hvor stammer drømmekage fra?

    Det er en myte at drømmekagen oprindeligt kommer fra Brovst. Den sande historie er, at Jytte Andersen fra Klokkerholm i Vendsyssel lærte opskriften fra sin mormor, og deltog med den til en kagekonkurrence i Brovst i 1960. Cirka et halvt år senere opdagede hun at ‘Amo’ havde optrykt hendes mormors opskrift, og givet den navnet ‘Drømmekage fra Brovst’.

    Kan man bruge andet end farin til sin drømmekage?

    I stedet for farin kan man bruge muscovadosukker, som er rørsukker, der ikke er blevet raffineret. Det har nogen af de samme egenskaber, men kommer i en lys og mørk variant, der har forskellig smag. Man kan også bruge en blanding, der er halv farin og halv muscovadosukker.

    Hvordan opbevarer man bedst drømmekage?

    En drømmekage har bedst af at blive opbevaret i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Her vil den stadig have den rette konsistens 2 dage efter. En god tommelfingerregel er at luft generelt, er bagværks værste fjende, da de hurtigt bliver tørre af at stå frit.

    Hvor længe kan en drømmekage holde sig?

    Som hovedregel siger man i 2-3 dage.

    Skal man komme sin drømmekage i køleskabet?

    Man kan forlænge kagens holdbarhed ved at opbevare den i en lufttæt beholder i køleskabet. Man skal bare være opmærksom på, at den bliver mere tør og hård af det.

    Kan man fryse en drømmekage?

    Man kan sagtens fryse en drømmekage ned, og i fryseren kan de holde sig i ca. 3 måneder. Et godt råd vil være, at man fryser kagen ned i mindre stykker, for på den måde kan man tage lidt af kagen op ad gangen, i stedet for at tø hele kagen op på én gang.