
Opskrift på croquetas (spanske kartoffelkroketter)
Let og hurtig udgave af spanske kartoffelkroketter. Opskriften er super simpel og kan bruges som en basisopskrift hvor du blot tilføjer endnu mere ost, skinke eller champignon/hvidløg – hvis du ønsker at variere smagen.
Den her opskrift er super hurtig og kan laves på kort tid, hvorimod mere traditionelle kroketter kræver, at bechamelsaucen køler ned (hvilket tager mindst fire timer i køleskabet).
Opskriften er en simpel oste-/kartoffelkroketter, hvor jeg dog har tilføjet masser af den lækre spanske Manchego-ost og cayennepeber. Jeg har lavet mine kroketter i forme, men du sagtens lave quenelles (skeformede) der tilberedes direkte efter kogningen af kartoflerne.
Perfekt som tilbehør eller til tapas.

Croquetas (Spanske kartoffelkroketter)
Grej
- 1 Frituregryde kan erstattes af en almindelig gryde
- 1 Silikoneform kan udelades
Ingredients
- 700 gram Kartofler
- 1 stk. Æg pisket
- 2 tsk. Salt
- 1 tsk. Peber
- 2 tsk. Cayennepeber
- 100 gram Ost Manchego, kan erstattes af en anden spansk ost
- 60 gram Hvedemel
Panering
- 50 gram Hvedemel
- 2 stk. Æg pisket
- 100 gram Rasp eller panko
Derudover
- 7 deciliter Olie til stegningen – smagsneutral
- 1 håndfuld Bredbladet persille
Instructions
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern på cirka 3×3 cm
- Kog kartoflerne, indtil de er møre, og mos dem i en stor skål.
- Tilsæt et pisket æg, salt, cayennepeber, peber, og den revne ost, og bland det godt sammen.
- Tilsæt mel og rør, indtil dejen er ensartet.
- Kom dem i en form efter eget ønske og frys dem ned i cirka 46-60 minutter. Det kan udelades og blot springe direkte videre til næste skridt.
- Rul dem i mel, herefter det piskede æg og til sidst rasp.
- Kom dem direkte i en (friture)gryde med 180 grader varmt olie.
- Kom ikke for mange i ad gangen, det sænker oliens temperatur, så nøjes med et par stykker.
- Kartoffelmosen er tilberedt, så det handler blot om at paneringen skal blive sprød (gylden i farven).
- Tag dem op og placer dem på fedtsugende papir.
- Drys salt på toppen og hakket persille.
- Velbekomme.
Notes
