og lynstegt squash, bagt gulerod og rå gulerod

Opskrift på cremet og spicy gulerodssuppe med pocheret æg
Cremet, spicy og sund gulerodssuppe med pocheret æg.

Servings: personer
Cremet og spicy gulerodssuppe med pocheret æg
og lynstegt squash, bagt gulerod og rå gulerod
Ingredienser
- 1200 gram Gulerødder
- 2 stk. Løg
- 3 clove Hvidløg
- 0.5 stk. Squash
- 1 stk. Forårsløg finthakket
- 7 deciliter Vand cirka, gulerødderne skal dækkes til med vand
- 2 stk. Bouillonterning hønse
- 4 deciliter Mælk cirka, alt efter hvilke konsistens suppen skal være
- 0.5 tsk. Chiliflager
- 0.5 tsk. Spidskommen kan undlades
- 1 knivspids Koriander kan undlades
- Salt og Peber
- Smør eller olie, til at stege i
Pocheret æg
- Æg
- Eddike jeg brugte hvidvinseddike
Sådan gør du
- Hak løg og gulerødderne groft, gem ca. 200 gram af gulerødderne.
- Svits løg af i en stor gryde.
- Tilsæt hvidløg, chiliflager, spidskommen og stødt koriander.
- Tilsæt gulerødderne, og steg kort.
- Tilsæt nu vand og bouillon, og lad det koge til gulerødderne er møre.
- Hak 3/4 af de sidste gulerødder og giv dem lidt olie, salt og peber, og bag dem i ovnen.
- Skræl de sidste gulerødder og squash i tynde skiver på langs (fra top til bund).
- Lyn steg squash skiverne i lidt olie med salt og peber på hver side.
- Sæt vand og et squish eddike over i en mindre gryde.
- Slå et æg ud en lille skål eller kop (kun et æg ad gangen).
- Når vandet koger, skal det røres rundt og vend forsigtig ægget ned i vandet, og pochér i 3 minutter.
- Blend suppen sammen med mælk, til den får en cremet konsistens, og koges kort tid op.
- Serveres med det pocheret æg, lynstegte squash, bagte gulerødder, skrællede gulerødder og frisk forårsløg på toppen.