
Har du nogensinde prøvet at lave suppe med kål..?
Denne her er med spidskål og porrer – deraf den fine grønne farve.
Suppen er cremet og smagfuld, super sund og virkelig nem at lave – og så er det jo os en ret fin måde at få brugt overskuds grønt på.
Suppen laves helt simpelt ved at koge alle ingredienser sammen, spæde til med lidt fløde, blende og smage til – voila. Og så kan man jo give den gas med li præcis den topping man foretrækker.
Her har jeg tilføjet lidt sprødt i form af små bagte kartoffeltern og knasende bacon.

Cremet grøn suppe med kål, porrer og sprød topping
Ingredienser
Suppe
- 2 fed Hvidløg knust
- 800 gram Spidskål
- 1 stk. Porre
- 10 deciliter Vand
- 2 stk. Grøntsagsbouillon terning
- 1/2 tsk. Muskatnød stødt
- 1/2 tsk. Vaniljesukker
- 1 deciliter Fløde
- Salt og peber
Crispy kartoffeltern
- 300 gram Kartofler
- 2 spsk. Olie
- Salt
Desuden
- 200 gram Bacon i tern
- Bredbladet persille frisk
Sådan gør du
Crispy kartoffeltern
- Start med de små kartoffeltern; skræl og skær kartoflerne i bitte små tern.
- Put i ovnfast fad og vend sammen med olie og salt.
- Sæt i en 220 grader forvarmet ovn og lad dem tilberede derinde mens du laver resten (ca 25 min i ovn).
- Rør gerne kartoflerne rundt et par gange undervejs, så de bruner på alle sider.
Suppe
- Snit spidskål groft og skær porrer i skiver – tilføj begge dele til gryden sammen med alle øvrige ingredienser, dog undtagen fløden. Lad simre under låg ca. 15 min.
- Imens suppen simrer, sprødsteges bacon på en pande.
- Efter 15 minutters simren tilføjes fløde til gryden og indholdet i gryden blendes så til en jævn og cremet suppe.
- Smag til med salt og peber.
- Server med bacon, kartofler og evt lidt hakket porre på toppen.
Noter

Om forfatteren
Instragram madblogger (henriette_ak)