ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cremet grøn suppe med kål, porrer og sprød topping

HENRIETTE KRISTIANSEN | 28. januar 2023
Suppen er cremet og smagfuld, super sund og virkelig nem at lave – og så er det jo os en ret fin måde at få brugt overskuds grønt på.
Cremet grøn suppe med kål, porrer og sprød topping

Har du nogensinde prøvet at lave suppe med kål..?
Denne her er med spidskål og porrer – deraf den fine grønne farve.

Suppen er cremet og smagfuld, super sund og virkelig nem at lave – og så er det jo os en ret fin måde at få brugt overskuds grønt på.

Suppen laves helt simpelt ved at koge alle ingredienser sammen, spæde til med lidt fløde, blende og smage til – voila. Og så kan man jo give den gas med li præcis den topping man foretrækker.

Her har jeg tilføjet lidt sprødt i form af små bagte kartoffeltern og knasende bacon.


Cremet grøn suppe med kål, porrer og sprød topping

Cremet grøn suppe med kål, porrer og sprød topping

Suppen er cremet og smagfuld, super sund og virkelig nem at lave – og så er det jo os en ret fin måde at få brugt overskuds grønt på.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret, Suppe
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 29 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Suppe

  • 2 fed Hvidløg knust
  • 800 gram Spidskål
  • 1 stk. Porre
  • 10 deciliter Vand
  • 2 stk. Grøntsagsbouillon terning
  • 1/2 tsk. Muskatnød stødt
  • 1/2 tsk. Vaniljesukker
  • 1 deciliter Fløde
  • Salt og peber

Crispy kartoffeltern

  • 300 gram Kartofler
  • 2 spsk. Olie
  • Salt

Desuden

  • 200 gram Bacon i tern
  • Bredbladet persille frisk

Sådan gør du

Crispy kartoffeltern

  • Start med de små kartoffeltern; skræl og skær kartoflerne i bitte små tern.
  • Put i ovnfast fad og vend sammen med olie og salt.
  • Sæt i en 220 grader forvarmet ovn og lad dem tilberede derinde mens du laver resten (ca 25 min i ovn).
  • Rør gerne kartoflerne rundt et par gange undervejs, så de bruner på alle sider.

Suppe

  • Snit spidskål groft og skær porrer i skiver – tilføj begge dele til gryden sammen med alle øvrige ingredienser, dog undtagen fløden. Lad simre under låg ca. 15 min.
  • Imens suppen simrer, sprødsteges bacon på en pande.
  • Efter 15 minutters simren tilføjes fløde til gryden og indholdet i gryden blendes så til en jævn og cremet suppe.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med bacon, kartofler og evt lidt hakket porre på toppen.

Noter

Cremet grøn suppe med kål, porrer og sprød topping

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)