Go Back
+ servings
Cremet grøn suppe med kål, porrer og sprød topping
Servings: 4 personer

Cremet grøn suppe med kål, porrer og sprød topping

Suppen er cremet og smagfuld, super sund og virkelig nem at lave – og så er det jo os en ret fin måde at få brugt overskuds grønt på.
Author: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret, Suppe
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, simreret, Sund, Suppe
Tilb. tid: 29 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

Suppe

  • 2 fed Hvidløg knust
  • 800 gram Spidskål
  • 1 stk. Porre
  • 10 deciliter Vand
  • 2 stk. Grøntsagsbouillon terning
  • 1/2 tsk. Muskatnød stødt
  • 1/2 tsk. Vaniljesukker
  • 1 deciliter Fløde
  • Salt og Peber

Crispy kartoffeltern

  • 300 gram Kartofler
  • 2 spsk. Olie
  • Salt

Desuden

  • 200 gram Bacon i tern
  • Bredbladet persille frisk
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

Crispy kartoffeltern

  • Start med de små kartoffeltern; skræl og skær kartoflerne i bitte små tern.
  • Put i ovnfast fad og vend sammen med olie og salt.
  • Sæt i en 220 grader forvarmet ovn og lad dem tilberede derinde mens du laver resten (ca 25 min i ovn).
  • Rør gerne kartoflerne rundt et par gange undervejs, så de bruner på alle sider.

Suppe

  • Snit spidskål groft og skær porrer i skiver – tilføj begge dele til gryden sammen med alle øvrige ingredienser, dog undtagen fløden. Lad simre under låg ca. 15 min.
  • Imens suppen simrer, sprødsteges bacon på en pande.
  • Efter 15 minutters simren tilføjes fløde til gryden og indholdet i gryden blendes så til en jævn og cremet suppe.
  • Smag til med salt og peber.
  • Server med bacon, kartofler og evt lidt hakket porre på toppen.

Noter

Cremet grøn suppe med kål, porrer og sprød topping