Opskrift på cowboytoast
Deluxe-udgaven af en cowboytoast med friskhakket, krogmodnet oksekød, hjemmebagt toastbrød og masser af stegte, bløde løg – det er mad til rigtige mænd (kvinder må også godt spise med)!
Kødet til cowboytoasten havde jeg selv hakket, og det var mit eget, krogmodnede kød, jeg brugte. Det er luksus på et niveau, nogle måske vil kalde fråds, men hvorfor ikke løfte noget, der i forvejen smager smager godt, til et endnu højere niveau?
Cowboytoasten egner sig både til frokost, aftensmad og natmad – og alt det indimellem.
Cowboytoast
Ingredienser
- 100 gram Hakket Oksekød
- 1 tsk. worcestershiresauce (Engelsk sauce)
- Salt
- Peber
- 1 stk. Løg
- 20 gram Smør
- 1 tsk. Balsamico eller en anden slags eddike
- 1 tsk. Sukker
- 2 skiver Brød
- 1 tsk. Ketchup
Sådan gør du
- Pil løgene, halvér dem og skær dem i tynde skiver.
- Varm en pande op og kom smørret på.
- Når smørret er bruset af, kommes løgene på. Steg dem i et par minutter.
- Tilsæt balsamico og sukker og lad løgene karamellisere ved ikke alt for høj varme - det tager omkring 10 minutter.
- Skær 2 relativt tykke skiver sandwichbrød. Jeg brugte vores eget hjemmebagte, se opskrift her.
- Kødet var krogmodnet (processen kan ses i videoen under opskriften).
- Krydr kødet med salt, peber og worcestershiresauce.
- Læg den ene skive brød på et stykke bagepapir på en bageplade.
- Læg kødet på brødet i et tynd lag, der når helt ud til kanten af brødet.
- Sæt pladen i ovnen og giv brødet med kødet på 5 minutter ved 200 grader varmluft.
- Tag brødet ud af ovnen og smør ketchup oven på bøffen. Læg herefter de stegte, bløde løg ovenpå og kom også den sidste skive brød på.
- Tilbered sandwichen i toasteren i cirka 7 minutter, så er brødet sprødt og kødet tilpas tilberedt.