Opskrift på cookies is sandwich
COOKIES-ISSANDWICH – så bliver det da ikke mere sødt.
Her er Ditte Julies børnevenlige udgave af en daimis med cookies.
Vi har opskriften fra bogen: “BAGEEVENTYR Bagning med børn“, hvor grundtanken er at opskrifterne er så superlette at børn og forældre nemt kan lave dem sammen.

Antal: stk.
Cookies is sandwich
Ingredienser
HJEMMELAVET IS
- 2 spsk. Glukosesirup
- 2 tsk. Vaniljesukker
- 1 deciliter Skyr
- 1 deciliter Kondenseret mælk
- 1 deciliter Piskefløde
- 100 gram Chokolade Daim chokolade - knust
COOKIES
- 125 gram Smør blødt
- 1.5 deciliter Rørsukker lyst
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 stk. Æg
- 0.25 tsk. Salt
- 2 deciliter Kagehvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 deciliter Mælkechokolade 100 gram
Sådan gør du
HJEMMELAVET IS
- Varm glukosesirup og vaniljesukker op i en gryde. Lad det køle lidt af. Rør skyr og kondenseret mælk i lagen. Pisk fløden til en let flødeskum, og vend den i massen. Hak Daim mellemgroft, og vend det i isen. Fordel ismassen i en aflang form (15-20 cm lang form), og sæt den i fryseren natten over.
COOKIES
- Kom smør, rørsukker og vaniljesukker op i en skål, og ælt det sammen med hænderne. Tilsæt æg og salt. Sigt herefter mel og bagepulver i dejen – ælt det godt sammen. Hak chokoladen, og ælt det i dejen. Placér 12 kugler af cookiedej med en spiseske på en eller flere bageplader, der er beklædt med bagepapir (vær opmærksom på, at de godt kan flyde lidt ud under bagningen). Forsøg at lave dem lige store. Bag dem ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter. De skal være gyldne i kanten. Lad dem køle af på en bagerist. Tag isen fra frost, og lav en is-sandwich med 1-2 spsk. is mellem to cookies.