Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Cochinita Pibel (Mexicansk Annatto/achiote marineret svinenakke)

Jens Folke KøkkenkemistenKøkkenkemisten
 

Jens Folke, også kendt som Køkkenkemisten har altid brændt for at lave kvalitetsmad af gode råvarer og gerne helt fra grunden. Han fileterer fisk, slagter lam, opskærer rådyr, grise og gæs, laver pålæg og pølser, salter, varm- og koldrøger, tilbereder sous vide, samler spisesvampe og sanker vilde planter. Han har tidligere holdt kokkekurser for LOF i Holbæk, og fra 2014-2022 har han haft artikler i næsten hvert nummer af Dansk Kemi. Han er tourguide i Foreningen til Svampekundskabens Fremme, medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi og skriver som forsker om gastronomi på Lex.dk, Danmarks on-line nationalleksikon.

7. juni 2024
Autentisk opskrift på Cochinita Pibil (annatto/achiote marineret svinenakke). Få opskriften på denne mexicanske klassiker med dyb og kompleks smag. Perfekt til tacos eller tortillas. Læs opskriften her!
Cochinita Pibel (Annatto/achiote marineret svinenakke)

Opskrift på cochinita pibel (mexicansk annatto/achiote marineret svinenakke)

Cochinita Pibil er en autentisk mexicansk ret, der er kendt for sin dybe og komplekse smag, som opnås ved at marinere svinenakke i en blanding af annatto (achiote), hvidløg, citrusjuice og krydderier. Annatto, også kendt som achiote, er et naturligt farvestof og smagsgiver, der stammer fra frøene af smørfarvetræet, som oprindeligt voksede i Syd- og Mellemamerika. Denne ret er perfekt til en festlig sammenkomst eller som et lækkert hverdagsmåltid. Når kødet er færdigt, serveres det traditionelt i tacos eller tortillas sammen med crème fraîche, habanero salsa og syltede rødløg, hvilket giver en uforglemmelig smagsoplevelse.

Taco med pulled annatto pork og refried beans
Frijoles refritos (Mexicanske refried beans)
Autentisk opskrift på Frijoles refritos (refried beans). Lær at lave denne klassiske mexicanske bønnemos med sorte bønner, løg, krydderier og spæk eller smør. Perfekt som tilbehør eller dip. Læs opskriften her!
Læs opskriften her
Frijoles refritos (Mexicanske refried beans)

Cochinita Pibel (Annatto/achiote marineret svinenakke)
Antal: 6 personer

Cochinita Pibel (Mexicansk Annatto/achiote marineret svinenakke)

Autentisk opskrift på Cochinita Pibil (annatto/achiote marineret svinenakke). Få opskriften på denne mexicanske klassiker med dyb og kompleks smag. Perfekt til tacos eller tortillas. Læs opskriften her!
Forfatter: Køkkenkemisten
Ret: Hovedret
Køkken: Mexikansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 timer

Ingredienser

  • 1 stk. Nakkekam fra en frilandsgris

Annatto marinade:

  • 75 gram Annatto-pasta achiote
  • 3 fed Hvidløg finthakket
  • 2 deciliter Appelsinsaft
  • 0,5 deciliter Limesaft
  • 15 gram Oregano
  • 10 gram Salt

Sådan gør du

  • Skær kødet i 5 x 5 cm tern.
  • Pisk annatto-pasta, hvidløg, appelsinsaft, limesaft, oregano og salt sammen til en marinade.
  • Læg kødet i marinaden og lad det trække i køleskabet i 4-12 timer.
  • Forvarm ovnen til 150°C.
  • Læg det marinerede kød i en stegeso eller et braiseringsfad, og sæt det i ovnen i 4 timer.
  • Tag låget af den sidste time og øg temperaturen til 175°C; vend kødet regelmæssigt.
  • Træk kødet fra hinanden og kom det tilbage i sovsen.
  • Server kødet i tacos eller tortillas med crème fraîche, habanero salsa og syltede rødløg.

Noter

Cochinita Pibel (Annatto/achiote marineret svinenakke) Cochinita Pibel (Annatto/achiote marineret svinenakke)