Opskrift på cochinita pibel (mexicansk annatto/achiote marineret svinenakke)
Cochinita Pibil er en autentisk mexicansk ret, der er kendt for sin dybe og komplekse smag, som opnås ved at marinere svinenakke i en blanding af annatto (achiote), hvidløg, citrusjuice og krydderier. Annatto, også kendt som achiote, er et naturligt farvestof og smagsgiver, der stammer fra frøene af smørfarvetræet, som oprindeligt voksede i Syd- og Mellemamerika. Denne ret er perfekt til en festlig sammenkomst eller som et lækkert hverdagsmåltid. Når kødet er færdigt, serveres det traditionelt i tacos eller tortillas sammen med crème fraîche, habanero salsa og syltede rødløg, hvilket giver en uforglemmelig smagsoplevelse.
Cochinita Pibel (Mexicansk Annatto/achiote marineret svinenakke)
Ingredienser
- 1 stk. Nakkekam fra en frilandsgris
Annatto marinade:
- 75 gram Annatto-pasta achiote
- 3 fed Hvidløg finthakket
- 2 deciliter Appelsinsaft
- 0,5 deciliter Limesaft
- 15 gram Oregano
- 10 gram Salt
Sådan gør du
- Skær kødet i 5 x 5 cm tern.
- Pisk annatto-pasta, hvidløg, appelsinsaft, limesaft, oregano og salt sammen til en marinade.
- Læg kødet i marinaden og lad det trække i køleskabet i 4-12 timer.
- Forvarm ovnen til 150°C.
- Læg det marinerede kød i en stegeso eller et braiseringsfad, og sæt det i ovnen i 4 timer.
- Tag låget af den sidste time og øg temperaturen til 175°C; vend kødet regelmæssigt.
- Træk kødet fra hinanden og kom det tilbage i sovsen.
- Server kødet i tacos eller tortillas med crème fraîche, habanero salsa og syltede rødløg.