
Opskrift på frijoles refritos (mexicanske refried beans)
Frijoles refritos, også kendt som refried beans, er en klassisk mexicansk ret, der fungerer perfekt som tilbehør til en lang række retter. Denne velsmagende bønnemos laves typisk med sorte bønner, som tilberedes med løg, krydderier og spæk eller smør, indtil de bliver bløde og cremede. Frijoles refritos er fyldt med smag og kan bruges som en fyldig side dish, i burritos, tacos eller endda som en dip. Følg denne opskrift for at lave en autentisk version af denne populære ret derhjemme.

Frijoles refritos (Mexicanske refried beans)
Ingredients
- 450 gram Bønner tørrede og sorte
- 15 milliliter Olie vegetabilsk
- 1 stk. Løg stort hvidt – hakket (ca. 300 g)
- 5 milliliter Spidskommen stødt
- 5 milliliter Chilipulver
- 3 fed Hvidløg hakket
- 5 gram Havsalt
- 50 gram Smør eller spæk
Instructions
Natten før:
- Skyl og læg bønnerne i vand natten over med 15 g salt.
Næste dag:
- Dræn og skyl bønnerne.
- Opvarm en gryde med vegetabilsk olie og svits løget i 5 minutter.
- Tilsæt spidskommen, chilipulver og hvidløg og svits i yderligere et minut.
- Tilsæt de afdryppede bønner, 1 tsk. salt og to liter vand.
- Bring det i kog, og reducer derefter til det simrer. Læg låg på og lad det simre i to timer.
- Tag låget af og lad det simre, indtil bønnerne er bløde, og væsken er reduceret til en sovs-agtig konsistens. Dræn, men behold væsken.
- Forvarm en stor stegepande ved middel varme.
- Tilsæt spæk eller smør, og derefter de afdryppede bønner.
- Mos bønnerne med en kartoffelmoser eller bagsiden af en stor ske under tilberedningen.
- Tilsæt kogevæske til den ønskede konsistens i løbet af 4-5 minutter, så du får en bønnepuré.
Notes
