Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Frijoles refritos (Mexicanske refried beans)

Jens Folke KøkkenkemistenKøkkenkemisten
 

Jens Folke, også kendt som Køkkenkemisten har altid brændt for at lave kvalitetsmad af gode råvarer og gerne helt fra grunden. Han fileterer fisk, slagter lam, opskærer rådyr, grise og gæs, laver pålæg og pølser, salter, varm- og koldrøger, tilbereder sous vide, samler spisesvampe og sanker vilde planter. Han har tidligere holdt kokkekurser for LOF i Holbæk, og fra 2014-2022 har han haft artikler i næsten hvert nummer af Dansk Kemi. Han er tourguide i Foreningen til Svampekundskabens Fremme, medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi og skriver som forsker om gastronomi på Lex.dk, Danmarks on-line nationalleksikon.

7. juni 2024
Autentisk opskrift på Frijoles refritos (refried beans). Lær at lave denne klassiske mexicanske bønnemos med sorte bønner, løg, krydderier og spæk eller smør. Perfekt som tilbehør eller dip. Læs opskriften her!
Frijoles refritos (Mexicanske refried beans)

Opskrift på frijoles refritos (mexicanske refried beans)

Frijoles refritos, også kendt som refried beans, er en klassisk mexicansk ret, der fungerer perfekt som tilbehør til en lang række retter. Denne velsmagende bønnemos laves typisk med sorte bønner, som tilberedes med løg, krydderier og spæk eller smør, indtil de bliver bløde og cremede. Frijoles refritos er fyldt med smag og kan bruges som en fyldig side dish, i burritos, tacos eller endda som en dip. Følg denne opskrift for at lave en autentisk version af denne populære ret derhjemme.


Frijoles refritos (Mexicanske refried beans)
Servings: 6 personer

Frijoles refritos (Mexicanske refried beans)

Autentisk opskrift på Frijoles refritos (refried beans). Lær at lave denne klassiske mexicanske bønnemos med sorte bønner, løg, krydderier og spæk eller smør. Perfekt som tilbehør eller dip. Læs opskriften her!
Author: Køkkenkemisten
Ret: Tilbehør
Køkken: Mexikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 2 timer 29 minutter

Ingredients

  • 450 gram Bønner tørrede og sorte
  • 15 milliliter Olie vegetabilsk
  • 1 stk. Løg stort hvidt – hakket (ca. 300 g)
  • 5 milliliter Spidskommen stødt
  • 5 milliliter Chilipulver
  • 3 fed Hvidløg hakket
  • 5 gram Havsalt
  • 50 gram Smør eller spæk

Instructions

Natten før:

  • Skyl og læg bønnerne i vand natten over med 15 g salt.

Næste dag:

  • Dræn og skyl bønnerne.
  • Opvarm en gryde med vegetabilsk olie og svits løget i 5 minutter.
  • Tilsæt spidskommen, chilipulver og hvidløg og svits i yderligere et minut.
  • Tilsæt de afdryppede bønner, 1 tsk. salt og to liter vand.
  • Bring det i kog, og reducer derefter til det simrer. Læg låg på og lad det simre i to timer.
  • Tag låget af og lad det simre, indtil bønnerne er bløde, og væsken er reduceret til en sovs-agtig konsistens. Dræn, men behold væsken.
  • Forvarm en stor stegepande ved middel varme.
  • Tilsæt spæk eller smør, og derefter de afdryppede bønner.
  • Mos bønnerne med en kartoffelmoser eller bagsiden af en stor ske under tilberedningen.
  • Tilsæt kogevæske til den ønskede konsistens i løbet af 4-5 minutter, så du får en bønnepuré.

Notes

Frijoles refritos (Mexicanske refried beans)