Opskrift på citronmuffins med brændt marengs
Lækre, små citronkager med fyld af lemoncurd og brændt marengs på toppen.
Egentlig er det bare principperne fra en fransk citrontærte med bund, lemoncurd og brændt marengs, der er viderefortolket i en muffinudgave, men det bliver smagen bestemt ikke dårligere af. De bløde muffins fungerer virkelig godt med den søde, let syrlige citroncreme, og marengs er altid godt.
Server kagerne som dessert eller som lidt ekstra godt til kaffen.
Citronmuffins med brændt marengs
Ingredienser
Vaniljemuffins
- 2 spsk. Smør
- 2 stk. Æg
- 135 gram Sukker
- 180 gram Hvedemel
- 1.5 tsk. Bagepulver
- 1 spsk. Vaniljesukker
- 1.5 deciliter Sødmælk
Lemoncurd
- 4 stk. Citroner økologiske
- 3 can Æg
- 170 gram Sukker
- 70 gram Smør skåret i mindre stykker
Brændt marengs
- 2 stk. æggehvider
- 85 gram Flormelis
Sådan gør du
Vaniljemuffins:
Smelt smørret i en lille gryde eller i en skål i mikroovnen. Lad smørret køle af.
Pisk æg og sukker skummende med en elpisker.
Bland hvedemel, bagepulver og vanillesukker.
Sigt de tørre ingredienser og vend dem i æggeblandingen sammen med mælken.
Tilsæt smeltet og afkølet smør og rør dejen grundigt, men forsigtigt, sammen.
Fyld dejen i papirforme.
Placer dem på bageplade (eller i en muffinform af metal) og bag dem i 10-15 minutter ved 200 grader.
Tag kagerne ud af ovnen. Med det samme, de tages ud, laves en fordybning i midten af hver kage.
Fordybningen skal være tilpas stor til, at der bliver plads til en skefuld lemon curd.
Lemoncurd:
Riv citronskallen og gem den til senere.
Pisk citronsaft, sukker og æg sammen i en gryde over svag varme. Det må ikke koge!
Pisk i cirka 5 minutter.
Pisk nu smørret og citronskallen i. Fortsæt med at piske, til blandingen begynder at tykne.
Hæld massen i en glasskål igennem en sigte.
Lad den køle lidt af, inden den fyldes i kagerne.
Brændt marengs:
- Kom æggehvider og flormelis i en skål. Pisk det med en elpisker til det er så stift, at du kan vende skålen på hovedet uden, at skummet falder ud. Dette kan sagtens tage 15-20 minutter. Fordel marengsmassen oven på kagerne, der forinden er udhulede og fyldt med citroncreme. Brænd toppen af marengsen med en gasbrænder, så overfladen skifter farve. Server kagerne med det samme!