x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Citronlagkage

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 20. november 2019

Jeg bruger en masse tid på Instagram for at få inspiration til nye spændende kager og teknikker. Og én af de ting, jeg er lidt fascineret af og forundret over, det er altså amerikanernes lagkager! De er typisk meget høje og har meget kagebund i forhold til fyld. I danske kager er det gerne LIGE det modsatte!

Citronlagkage

Citronlagkage

Hjemme hos os og iblandt vores naboer er især vores citrontærte et kæmpe hit. Den søde brændte marengs sammen med den syrlige citroncreme spiller fantastisk sammen, så jeg prøver tit at finde nye måder at lave den på, for eksempel i disse citronmuffins.

Citronlagkage

Og dette er så mit bud på en rigtig stor amerikanerkage!

 

Citronlagkage opskrift

Citronlagkage


Citronlagkage

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 16 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Lemoncurd

  • 4 Citroner saften heraf
  • 170 gram Sukker
  • 3 Æg pisket sammen
  • 70 gram Smør i mindre stykker

Lagkagebunde

  • 8 Æg
  • 3.5 deciliter Sukker
  • 2 spsk. Vaniljesukker
  • 2 spsk. Bagepulver
  • 4 deciliter Hvedemel
  • 2 Citroner

Marengs

  • 200 gram æggehvider
  • 200 gram Flormelis
  • 1 Citron
  • 1 deciliter Vand
  • 1 deciliter Sukker

Sådan gør du

Lemoncurd

    1. Start med at rive skallen af citronerne.
    2. Læg skallen til side til senere brug.
    3. Pres nu citronerne for saft.
    4. Hæld sukker, æg og citronsaft over i en gryde og pisk det sammen over lavt blus i 5 minutter. Det må ikke komme til at koge.
    5. Tilsæt nu citronskal og smør og pisk videre. Nu begynder det at blive tykkere.
    6. Sigt herefter blandingen over i et glas og sæt glasset på køl i et par timer.
     

Lagkage bunde

    1. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
    2. Pisk æg og sukker luftige og hvide. 
    3. Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker ned i æggemassen og tilsæt saft og skal fra de to citroner og pisk det sammen. 
    4. Fordel dejen i to springforme beklædt med bagepapir i bunden og smurt med smør på siderne af formen. Mine forme er Ø24 centimeter.
    5. Bag lagkagebundene, én af gangen, midt i ovnen i 30 minutter, og lad dem herefter afkøle.
     

Marengs

    1. Kom æggehvider og flormelis i en skål.
    2. Pisk det sammen indtil marengsen er fast og blank.
     

Kandiserede citronskiver

    1. Bring vand og sukker i kog, så sukkeret opløses.
    2. Skær tynde skiver af citronen og kom dem op i sukkerlagen og lad dem koge i i lagen i cirka 5 minutter.
    3. Læg herefter de kogte citronskiver over på et stykke bagepapir og lad dem køle af, inden de kommes på kagen.
     

Samling af kagen

    1. Læg den ene kagebund på et kagefad og smør et godt lag lemoncurd på bunden.
    2. Skær den anden kagebund over på tværs, så du får to tyndere kagebunde.
    3. Læg den ene af de tynde kagebunde ovenpå den smurte bund.
    4. Smør endnu et lag lemoncurd på og læg den sidste kagebund på toppen.
    5. Smør nu kagen op med marengs og pynt kagen efter smag med ekstra marengs-roser og "dutter".
    6. Brænd marengsen med en gasbrænder lige inden servering og pynt med kandiserede citronskiver. 
    Citronlagkage
    Citronlagkage

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.