x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Citronfromagekage

MICKICHENG | 15. marts 2021

GAL ELLER GENIAL?!?

Jeg har gået rundt med en skør ide, som jeg er faldet pladask for!!

Lad mig præsentere jer for CITRONFROMAGE-KAGEN:
En sprød kanel-kiksebund med den luftigste og mest friske citronfromage – præcis som da mormor lavede den! 

Jeg er vild med det!! Og så har jeg endda lavet citronfromagen til en nem version, men lige så velsmagende og luftig!!

Kagen smager for lækker!!!

Citronfromage-kage er til 8-10 personer og laves i en Ø22 form.

Citronfromagekage


Citronfromagekage

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 8 personer
Forfatter: MickiCheng

Ingredienser

Kiksebund

  • 250 gram Kiks kanelkiks fx Bastogne
  • 100 gram Smør

Citronfromage

  • 3 stk. Æg pasteuriserede
  • 125 gram Sukker
  • 3 stk. Citroner øko, 2 hvis de er store
  • 0.5 stk. Vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepasta
  • 4 deciliter Fløde
  • 6 stk. Husblasblade
  • Frugt farve gul, eller pastafarve

Pynt

  • 2 deciliter Fløde
  • Citronmelisse eller mynte

Sådan gør du

Kiksebund

  • Knus kiksene til krummer, smelt smørret og bland smør og kiksekrummer sammen.
    Kom massen i en bagering med kageplast og tryk den godt ud til kanten og jævn den ud.
    Stil på køl, mens fromagen laves.


Citronfromage

  • Kom husblas i blød i koldt vand.
    Pisk en lys og luftig æggesnaps af æg, sukker, vanilje, lidt gul farve og skallen af 1 citron.
    Pisk det længe, så det bliver helt lyst og luftigt!
    Pisk fløden let, så den laver små toppe, men stadig flyder.
    Lun saften fra de 2-3 citroner og smelt den opvredne husblas heri.
    Lad husblassen svale let.
    Tilsæt husblas i en tynd stråle til æggesnapsen, mens du pisker med et piskeris hele tiden!
    Når husblassen er pisket godt i, vendes fløden forsigtigt i æggesnapsen.
    Pas på med at vende for hårdt - vi vil gerne beholde luften i fløden og æggesnapsen.
    Kom fromagen oven på kiksebunden, glat fromagen ud og stil på køl i mindst 3 timer.


Pynt

  • Pisk fløden stiv og sprøjtefast.
    Pas på med at overpiske.
    Fløden skal kunne sprøjtes ud af en sprøjtepose.
    Kom fløden i en sprøjtepose med en stjernetylle.
    Fjern ring og kageplast og pynt med rosetter sf flødeskum og pynt til sidst med lidt grønt!

    Rigtig god fornøjelse med det
    Citronfromagekage

Noter

PS: fromagen kan også bare bruges som fromage i en dessertskål eller i et glas

Om forfatteren


Micki elsker kage, søde sager og alt godt inden for bagværk. Selvom Micki er god til at svinge kagerullen i køkkenet, nyder han også en god, hjemmelavet bearnaise og tykke, friterede fritter! Og en god, rød bøf!

Følg mig på Instagram her