En klassiker fra det Italiensk-amerikanske køkken.

Opskrift på chicken parmigiana
En klassiker fra det Italiensk-amerikanske køkken:
Paneret kyllingebryst, skøn tomatsauce og smeltet mozzarella og parmesan – det er et sikkert hit.
Her bare med en grøn salat til – men pasta til de ekstra sultne er også fint.

Servings: personer
Chicken parmigiana
En klassiker fra det Italiensk-amerikanske køkken.
Grej
- Stavblender (mulighed 1)
- Blender (mulighed 2)
Ingredienser
Kylling
- 4 stk. Kyllingebryst
- 4 spsk. Mel
- 2 stk. Æg
- 5 spsk. Parmesan revet
- 4 deciliter Rasp cirka
- Salt og Peber
- Olivenolie
- Mozzarella fast, revet
- Parmesan ekstra, revet
Tomatsauce
- 4 fed Hvidløg
- 3 stk. Skalotteløg
- Olivenolie rigeligt
- 5 stk. Tomater modne, eller flere- hvis det er en mindre sort
- 1 spsk. Sherryvineddike
- 2 dåse Flåede tomater gerne cherrytomater
- 1 håndfuld Oregano frisk
- 1 håndfuld Basilkum frisk
- Salt og Peber
- Sukker
Tilbehør
- salat en god blandet salat, gerne med rucola.
Sådan gør du
Tomatsauce
- Begynd med tomatsaucen.
- Hak skalotteløg og hvidløg og sauter dem i olivenolie i en gryde til de falder sammen og får lidt farve.
- De friske tomater hakkes og kommes ved.
- Lad det stege indtil væsken fra tomaterne næsten er kogt væk.
- Kom sherryvinaigre ved og lad det koge væk.
- Tilsæt de flåede cherrytomater og mos dem lidt ud i sovsen.
- Lad den koge roligt i ca. 20 minutter.
- Blend saucen jævn med en stavblender eller i blenderen.
- Smag den til med salt, peber og sukker.
- Kog den evt. lidt ind, hvis den virker for tynd.
Kylling
- Bank kyllingebrysterne ud mellem to fryseposer.
- De skal ikke smadres fuldstændig.
- Krydr dem med salt og peber og vend dem i lidt mel krydret med salt og peber.
- Derefter får de en tur i sammenpisket æg og endelig paneres de med rasp blandet med revet parmesan.
- Steg dem i rigelig olivenolie til de er gyldne og sprøde.
- I et ildfast fad, hvor der er plads til de stegte kyllingebryster bredes først et tyndt lag tomatsauce ud.
- Så lægges brysterne ved siden af hinanden.
- Bred en stor skefuld tomatsauce ud over hvert bryst og drys med revet, fast mozzarella øverst.
- Drys med ekstra revet parmesan og sæt fadet i ovnen ved 200 grader til osten bobler og begynder at blive gylden (cirka 15 minutter).
- Server rygende varm med en god blandet salat.
- Hvis der er ekstra sultne ved bordet, kan lidt pasta vendt med ekstra tomatsauce også være godt.