x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Chicken parmigiana

JPRICEDK | 21. september 2021
En klassiker fra det Italiensk-amerikanske køkken.

En klassiker fra det Italiensk-amerikanske køkken: 

Paneret kyllingebryst,  skøn tomatsauce og smeltet mozzarella og parmesan – det er et sikkert hit.

Her bare med en grøn salat til – men pasta til de ekstra sultne er også fint.


Chicken parmigiana

En klassiker fra det Italiensk-amerikanske køkken.
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: JPriceDK

Ingredienser

Kylling

  • 4 stk. Kyllingebryst
  • 4 spsk. Mel
  • 2 stk. Æg
  • 5 spsk. Parmesan revet
  • 4 deciliter Rasp cirka
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • Mozzarella fast, revet
  • Parmesan ekstra, revet

Tomatsauce

  • 4 clove Hvidløg
  • 3 stk. Skalotteløg
  • Olivenolie rigeligt
  • 5 stk. Tomater modne, eller flere- hvis det er en mindre sort
  • 1 spsk. Sherryvineddike
  • 2 can Flåede tomater gerne cherrytomater
  • Oregano frisk, en håndfuld
  • Basilkum frisk, en håndfuld
  • Salt og peber
  • Sukker

Tilbehør

  • salat en god blandet salat, gerne med rucola.

Sådan gør du

  • Begynd med tomatsaucen. Hak skalotteløg og hvidløg og sauter dem i olivenolie i en gryde til de falder sammen og får lidt farve. De friske tomater hakkes og kommes ved. Lad det stege indtil væsken fra tomaterne næsten er kogt væk. Kom sherryvinaigre ved og lad det koge væk. Tilsæt de flåede cherrytomater og mos dem lidt ud i sovsen. Lad den koge roligt i ca. 20 minutter. Blend saucen jævn med en stavblender eller i blenderen. Smag den til med salt, peber og sukker. Kog den evt. lidt ind, hvis den virker for tynd.
    Bank kyllingebrysterne ud mellem to fryseposer. De skal ikke smadres fuldstændig. Krydr dem med salt og peber og vend dem i lidt mel krydret med salt og peber. Derefter får de en tur i sammenpisket æg og endelig paneres de med rasp blandet med revet parmesan. 
    Steg dem i rigelig olivenolie til de er gyldne og sprøde. I et ildfast fad, hvor der er plads til de stegte kyllingebryster bredes først et tyndt lag tomatsauce ud. Så lægges brysterne ved siden af hinanden. Bred en stor skefuld tomatsauce ud over hvert bryst og drys med revet, fast mozzarella øverst. Drys med ekstra revet parmesan og sæt fadet i ovnen ved 200 grader til osten bobler og begynder at blive gylden (cirka 15 minutter). Server rygende varm med en god blandet salat. Hvis der er ekstra sultne ved bordet, kan lidt pasta vendt med ekstra tomatsauce også være godt.

Om forfatteren


James Price, komponist, kapelmester og madentusiast

Følg mig på Youtube her og Instagram her.