Opskrift på ceviche af pighvar
Ceviche er rå fisk der marineres i lime- eller citronsaft. Syren fra saften sørger for tilberedning af fisken, der får en hvid farve og et mat udseende, næsten som om, den var blevet kogt.
Ceviche af pighvar
Ingredienser
- 300 gram Pighvar eller anden hvid fisk
- 2 stk. Citron saften
- Trøffel kan erstattes med olivenolie
- Frisk timian
- 1 stk. Chili frisk
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Start med at skære fisken i meget små tern på cirka 1 gange 1 centimeter. Læg fisken i en skål. Pres citronerne og hak chili meget fint. Udelad eventuelt kernerne, hvis du ikke vil have det meget stærkt. Tilsæt citronsaft, hakket chili, friske timianblade, lidt olie samt salt og peber. Rør det hele godt sammen med fisken. Stil skålen i køleskabet i minimum 1 time. Når fisken er færdigtilberedt, vil den blive "glasagtig" og se næsten kogt ud.