Ceviche er rå fisk der marineres i lime- eller citronsaft. Syren fra saften sørger for tilberedning af fisken, der får en hvid farve og et mat udseende, næsten som om, den var blevet kogt.

Ingredienser
- 300 gram Pighvar eller anden hvid fisk
- 2 stk. Citron saften
- Trøffel kan erstattes med olivenolie
- Frisk timian
- 1 stk. Chili frisk
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Start med at skære fisken i meget små tern på cirka 1 gange 1 centimeter. Læg fisken i en skål. Pres citronerne og hak chili meget fint. Udelad eventuelt kernerne, hvis du ikke vil have det meget stærkt. Tilsæt citronsaft, hakket chili, friske timianblade, lidt olie samt salt og peber. Rør det hele godt sammen med fisken. Stil skålen i køleskabet i minimum 1 time. Når fisken er færdigtilberedt, vil den blive "glasagtig" og se næsten kogt ud.
Noter
Oftest bruges der frisk koriander i ceviche. Det kan du naturligvis også gøre!
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.