
Opskrift på cæsarsalat med hjemmelavede croutoner og cremefraichedressing
Måltidssalater er og bliver et hit; nemme, hurtige retter med utrolig mange muligheder, sprængfyldt med vitaminer og gode sager. De efterlader kroppen dejlig mæt og tilpas, tappet op på energi uden at måltidet ligger for tungt – det kan jeg godt lide.
Cæsarsalat er en af de salater, der bare altid er et hit herhjemme; simpel og med få ingredienser, men ingredienser der bare spiller godt sammen i en salat der bare smager skønt! Cæsarsalat består af frisk hjertesalat vendt i en hjemmerørt cremefraichedressing, stegt kylling, godt med parmesan og sprøde croutoner på toppen – mums for en vinder.
Jeg har brugt hjertesalat i denne her, men du kan bruge lige præcis den salat, du foretrækker. Det kunne fx også være crisp salat eller iceberg.
Croutoner og dressing laver jeg selv, men skal det gå endnu hurtigere, kan begge dele købes færdigt – og det kan den stegte kylling sådan set også. Salaten er altså nem at tilpasse efter tid og lyst til at være i køkkenet – uanset hvad smager den dejligt og fungerer perfekt både som lækker frokost eller hurtig aftensmad – servér den evt. med et godt stykke brød til for mere fylde.

Cæsarsalat med hjemmelavede croutoner og cremefraichedressing
Ingredienser
Salat
- 300 gram Kyllingefilet
- Smør til stegning + lidt salt og peber
- 2 stk. Hjertesalat
- 25 gram Parmesan i flager
Croutoner
- 4 skiver Brød lyst, mørkt kan også bruges
- 2 spsk. olie
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. tørret timian
Cremefraiche dressing
- 1,5 deciliter Creme Fraiche
- 2 spsk. Mayonnaise
- 1/2 fed Hvidløg
- 1 tsk. Dijonsennep
- 1 tsk. Honning flydende
- 1 spsk. Citronsaft
- 2 spsk. Parmesan fintrevet
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Start med at skære brødet i tern og vend det med olie, salt og timian. Spred ud på en bageplade og giv dem 15 min i ovnen ved 180 grader, alm ovn – vend et par gange.
- Skær kyllingen i tern og brun på pande i lidt smør, krydr med salt og peber.
- Blend alle ingredienser til dressingen sammem.
- Skyl og skær salat i små stykker og vend sammen med dressingen – gemt evt lidt til servering.
- Anret salaten på tallerkner og top med kylling, parmesan og croutoner – servér