Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Bygotto med svampe, spinat og sprød skinke

HENRIETTE KRISTIANSEN | 5. januar 2023
Risottoen er lavet på perlebyg – også kaldet en bygotto og den er dermed lidt grovere og sundere end traditionel risotto, men har helt den samme, cremede fylde som vi kender fra risotto lavet på risottoris.
Bygotto med svampe, spinat og sprød skinke

Her får I en rigtig smovselækker ret, som er perfekt til de kølige forårsdage, våde efterårsdage eller kolde vinterdage – ja faktisk bare hele året; risotto med svampe, spinat og sprød skinke.

Risottoen er lavet på perlebyg – også kaldet en bygotto og den er dermed lidt grovere og sundere end traditionel risotto, men har helt den samme, cremede fylde som vi kender fra risotto lavet på risottoris.

Svampe og parmesan tilføjer masser af smag og lækkerhed i denne her ret, og den afrundes helt perfekt af sprød, salt skinke og lige et drys persille på toppen.

Bygotto er ikke svært at lave, men kræver lidt tid til indkogning, så du får den helt rette konsistens. Men selve fremgangsmåden er simpel, ingredienslisten er overskuelig og det smager faaantastisk!


Bygotto med svampe, spinat og sprød skinke

Bygotto med svampe, spinat og sprød skinke

Risottoen er lavet på perlebyg – også kaldet en bygotto og den er dermed lidt grovere og sundere end traditionel risotto, men har helt den samme, cremede fylde som vi kender fra risotto lavet på risottoris.
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

  • 1 stk. Rødløg finthakket
  • 2 fed Hvidløg finthakket
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 4 deciliter Perlebyg cirka 300 gram
  • 2 deciliter Hvidvin kan erstattes af grøntsagsbouillon
  • 10 gram Grøntsagsbouillon
  • 50 gram Parmesan revet
  • 100 gram Frisk spinat
  • Salt og peber

Desuden

  • 100 gram Parmaskinke sprødsteges på en pande
  • 1 håndfuld Bredbladet persille hakket

Sådan gør du

  • Opvarm en pande med olien og svits løg og hvidløg til de er bløde. Tilføj champignoner og steg med til de er brunet.
  • Hæld perlebyggen i panden og steg 2 min.
  • Tilføj nu hvidvin og lad det hele simre, til vinen er kogt ind.
  • Spæd vand til lidt ad gangen (jeg tar 2 dl af gangen) og lad det koge ind, inden du tilføjer lidt mere. Fortsæt til perlebyggen er mør, men med bid (ca. 30 min ved middel varme).
  • Når du synes bygottoen har den rette konsistens, vender du først parmesan og så spinat i. Lad simre til spinaten er faldet sammen og smag til med lidt salt/peber.
  • Server med sprød, stegt skinke og persille på toppen

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)