ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Buddha bowl med kål, bagte søde kartofler, laks og avocadodip

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

8. april 2021

Opskrift på buddha bowl med kål, bagte søde kartofler, laks og avocadodip

Buddha Bowl til frokost i dag.

En glimrende måde at få tømt ud i køleskabet på og samtidigt få noget sundt, mættende og smagfuldt indenbords.

Denne her bowl er med bl.a salat, kål, bagte søde kartofler, laks og avocadodip – et herligt mix af sprødt, blødt, knasende og cremet. 

Det nemt at lave buddha bowls; tag udgangspunkt i hvad du har og sørg for en god base af fx salat/kål/rodfrugter og så top med grøntsager og kød eller andet protein – slut af med en form for dip/dressing og lidt knas på toppen (frø, nødder, kerner).

Mængderne kan være lidt svære at gisne om, så de herunder er vejledende – bar brug så du bliver mæt.


Antal: 1 stor skål

Buddha bowl med kål, bagte søde kartofler, laks og avocadodip

Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Sødkartoffel
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • salat 1 håndfuld grøn, blandet salat
  • Spidskål 1 håndfuld
  • 1 stk. Gulerødder
  • 0.5 stk. Gul peberfrugt
  • 0.5 stk. Avocado
  • 50 gram Varmrøget laks
  • 1 spsk. Sesamfrø sorte

Avocadodip

  • 1 stk. Avocado moden
  • 1 spsk. Græsk Yoghurt eller creme fraiche
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 0.5 clove Hvidløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med de bagte søde kartofler; skræl og skær kartoflen i tern.
    Læg ternede i et ovnfast fad og vend sammen med olie, salt og peber.
    Tilbered 20-25 minutter i ovn ved 200 grader, almindelig ovn.
    Imens kan du klargøre grøntsager og lave dippen;
    Spidskål snittes fint, guleroden skrælles og laves derefter til strimler med skrælleren, peberfrugt skæres i tern og avocado i skiver.
    Anret salat og kål i bunden af en skål og fordel grøntsager og laks oven på.
    Lav nu dippen ved at blende avocadoen med cremefraiche, citron og hvidløg - smag til med salt og peber.
    Tag kartoflerne ud af ovnen og tilføj til skålen sammen med dip.
    Drys med sesamfrø - servér