Go Back
+ servings
Antal: 1 stor skål

Buddha bowl med kål, bagte søde kartofler, laks og avocadodip

Forfatter: Henriette Kristiansen
Keyword: Fisk, Frokost, Laks, Sund
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Sødkartoffel
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • salat 1 håndfuld grøn, blandet salat
  • Spidskål 1 håndfuld
  • 1 stk. Gulerødder
  • 0.5 stk. Gul peberfrugt
  • 0.5 stk. Avocado
  • 50 gram Varmrøget laks
  • 1 spsk. Sesamfrø sorte

Avocadodip

  • 1 stk. Avocado moden
  • 1 spsk. Græsk Yoghurt eller creme fraiche
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 0.5 clove Hvidløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med de bagte søde kartofler; skræl og skær kartoflen i tern.
    Læg ternede i et ovnfast fad og vend sammen med olie, salt og peber.
    Tilbered 20-25 minutter i ovn ved 200 grader, almindelig ovn.
    Imens kan du klargøre grøntsager og lave dippen;
    Spidskål snittes fint, guleroden skrælles og laves derefter til strimler med skrælleren, peberfrugt skæres i tern og avocado i skiver.
    Anret salat og kål i bunden af en skål og fordel grøntsager og laks oven på.
    Lav nu dippen ved at blende avocadoen med cremefraiche, citron og hvidløg - smag til med salt og peber.
    Tag kartoflerne ud af ovnen og tilføj til skålen sammen med dip.
    Drys med sesamfrø - servér