Opskrift på buddha bowl med kål, bagte søde kartofler, laks og avocadodip
Buddha Bowl til frokost i dag.
En glimrende måde at få tømt ud i køleskabet på og samtidigt få noget sundt, mættende og smagfuldt indenbords.
Denne her bowl er med bl.a salat, kål, bagte søde kartofler, laks og avocadodip – et herligt mix af sprødt, blødt, knasende og cremet.
Det nemt at lave buddha bowls; tag udgangspunkt i hvad du har og sørg for en god base af fx salat/kål/rodfrugter og så top med grøntsager og kød eller andet protein – slut af med en form for dip/dressing og lidt knas på toppen (frø, nødder, kerner).
Mængderne kan være lidt svære at gisne om, så de herunder er vejledende – bar brug så du bliver mæt.

Buddha bowl med kål, bagte søde kartofler, laks og avocadodip
Ingredienser
- 1 stk. Sødkartoffel
- Olivenolie
- Salt og Peber
- salat 1 håndfuld grøn, blandet salat
- Spidskål 1 håndfuld
- 1 stk. Gulerødder
- 0.5 stk. Gul peberfrugt
- 0.5 stk. Avocado
- 50 gram Varmrøget laks
- 1 spsk. Sesamfrø sorte
Avocadodip
- 1 stk. Avocado moden
- 1 spsk. Græsk Yoghurt eller creme fraiche
- 1 tsk. Citronsaft
- 0.5 fed Hvidløg
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Start med de bagte søde kartofler; skræl og skær kartoflen i tern. Læg ternede i et ovnfast fad og vend sammen med olie, salt og peber. Tilbered 20-25 minutter i ovn ved 200 grader, almindelig ovn. Imens kan du klargøre grøntsager og lave dippen; Spidskål snittes fint, guleroden skrælles og laves derefter til strimler med skrælleren, peberfrugt skæres i tern og avocado i skiver. Anret salat og kål i bunden af en skål og fordel grøntsager og laks oven på. Lav nu dippen ved at blende avocadoen med cremefraiche, citron og hvidløg - smag til med salt og peber. Tag kartoflerne ud af ovnen og tilføj til skålen sammen med dip. Drys med sesamfrø - servér