ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Brød med surdej

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 19. september 2019
Sprød skorpe, saftigt brød? og en dejlig smag af surdej. Jeg er fan af surdejsbrød, selvom jeg kun har arbejdet med det i få uger. Surdejen har jeg fra...

Sprød skorpe, saftigt brød og en dejlig smag af surdej.

Jeg er fan af surdejsbrød, selvom jeg kun har arbejdet med det i få uger.

Surdejen har jeg fra denne opskrift og jeg synes endelig at jeg har knækket kodet til at få brødet højt og flot.

Jeg er nok lidt farvet af at have arbejdet med dette hvedefranskbrød i mange år, så jeg laver min dej lidt mindre våd og mere fast end et normalt surdejsbrød. Det giver et lidt mindre luftigt brød, men det er let at arbejde og smager dejligt.


Brød med surdej

Sprød skorpe, saftigt brød? og en dejlig smag af surdej. Jeg er fan af surdejsbrød, selvom jeg kun har arbejdet med det i få uger. Surdejen har jeg fra...
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 8 timer 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 brød
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 5 gram Gær
  • 4 deciliter Vand koldt
  • 1 deciliter Surdej
  • 15 gram Groft salt
  • 600 gram Mel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet i en skål der passer til en røremaskine.
  • Rør surdej og salt ud i vandet.
  • Rør melet i og rør til dejen slipper siderne på skålen.
  • Det tager cirka 10 minutter.
  • Dejen er meget fast, i forhold til en normal surdejsbrøddej - det kan jeg godt lide at arbejde med.
  • Lad dejen hvile i minimum 6 timer ved stuetemperatur under en badehætte.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord.
  • Fold dejen ind over sig selv 5 gange, til du står med et stramt brød.
  • Nip samlingen sammen og lad brødet hæve i en hævekurv med samlingen opad i 2 timer. 
  • Forvarm ovnen sammen med bagepladen ved 280 grader varmluft.
  • Tag den varme bageplade ud af ovnen og kom et stykke bagepapir på-
  • Vend forsigtigt brødet over på den varme bageplade.
  • Lav et dybt snit i brødet på langs - det skal være dybere end du lige tænker - cirka 2-3 cm. Det er med til at sikre at det hæver opad.
  • Inden brødet sættes ind i ovnen, skrues den ned på 250 grader varmluft.
  • Giv den 10 minutter ved den temperatur og herefter 20 minutter ved 230 grader varmluft. 
  • Lad brødet afkøle inden det skæres.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.