
Opskrift på broccolitærte med hytteost og bacon
Nem, lækker og smagfuld tærte med broccoli, hytteost og bacon… Skøn som nem aftensmad – evt. til en god salat eller som et hyggeligt indslag i madpakken.
Tærtebunden er utrolig nem, lavet på bare 5 ingredienser og fyldet, ja det er lige så nemt..
Broccoli, som er hovedingrediens i fyldet er mild i smagen, men har et højt fiberindhold, der giver tekstur til til broccolitærten. Æg og hytteost har højt proteinindhold og bacon tilføjer lige et salt, sprødt twist sammenlagt får du en tærte med masser af smag, som mætter godt

Broccolitærte med hytteost og bacon
Grej
- 1 Tærteform Ø22
Ingredienser
Tærtebund
- 150 gram Hvedemel
- 30 gram Rugmel
- 1/2 tsk. Salt
- 100 gram Smør blødt
- 3 spsk. Vand
Tærtefyld
- 200 gram Broccoli
- 200 gram Hytteost
- 3 stk. Æg
- 1 tsk. Salt
- 1/2 deciliter Mælk
- 1 håndfuld Revet ost
- 50 gram Bacon i skiver
Sådan gør du
Tærtebund
- Rør de 2 slags mel sammen med salt og smør – jeg bruger en håndmixer.
- Rør til du får “smulder-dej”, der minder om små brødkrummer.
- Tilføj vand og rør rundt.
- Hæld dejen ud på bordet og saml den med hænderne ved at ælte til du får en fast, smidig dej.
- Rul ud til cirkel og put i et smurt tærtefad af Ø22 cm ca. Prik bunden med en gaffel og forbag 5-7 min ved 200 grader, alm ovn.
Tærtefyld
- Imens sprødsteges baconen.
- Broccoli deles i små buketter og røres sammen med hytteost, æg, salt og mælk.
- Fordel ægge/broccoliblandingen i den forbagte tærtebund og top med revet ost og det stegte bacon. Bag derefter tærten 30 min i ovnen, til fyldet er fast og gyldent – servér.
Noter
