x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Brændende kærlighed

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 15. oktober 2018

Jeg har kun kærlighed tilovers for brændende kærlighed!

Brændende kærlighed er en superklassisk dansk ret med meget få ingredienser, men en til gengæld helt fortryllende smag – hver gang!

Dette er den helt traditionelle opskrift med en tyk, cremet kartoffelmos, stegt bacon samt løg stegt i baconfedt. Det er altså ikke her, du skal være fedtforskrækket.

Derudover er den hurtig og nem at lave. Det absolut eneste krav er blot, at du bruger en god bacon, der ikke er supermarkedets billigste. Det gør nemlig hele forskellen.


Brændende kærlighed

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Bacon/løgblanding

  • 400 gram Bacon vælg en god én
  • 3 stk. Løg
  • Smør til stegning - kan undlades

Kartoffelmos

  • 1.5 kilogram Kartofler vælg en sort, der egner sig til mos
  • 75 gram Smør
  • 1 deciliter Mælk eller kogevand fra kartoflerne
  • Krydderier salt og peber
  • Muskatnød revet - kan undlades
  • 1 bunch Bredbladet persille hakket

Sådan gør du

Bacon/løgblanding

  1. Skær bacon i mindre stykker/tern.
  2. Pil løgene og skær midt over. Skær dem herefter i tynde skiver.
  3. Opvarm en stegepande og steg bacon herpå, til den er tilpas sprød og gylden. 
  4. Tag den stegte bacon af panden og læg dem på en tallerken. Sæt til side.
  5. Steg løgene i baconfedtet, til de er gyldne og bløde. Tilsæt evt. lidt smør, hvis der ikke er tilstrækkeligt med baconfedt.

 

Kartoffelmos

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  2. Kom dem i en gryde og hæld vand på, til det dækker kartoflerne. Kom ikke salt i vandet!
  3. Kog kartoflerne til de er helt møre. Det tager cirka 20 minutter.
  4. Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt smør i mindre stykker.
  5. Mos kartoflerne med dit foretrukne redskab - f.eks. en elpisker - og tilsæt mælk, til mosen har en passende konsistens. Jeg bruger dog et piskeris til at mose dem med ?
  6. Smag mosen til med salt, peber og eventuelt revet muskatnød.

 

    Servering

    • Server kartoffelmosen med bacon/løgblandingen og pynt af hakket persille. 
      Brændende kærlighed

    Om forfatteren


    Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

    Læs mere om bacon her.