Opskrift på bradepandekage med æbler
Dette er den perfekte kage til enten “Klassens time”, kollegaen, fødselsdagen eller udflugten.
Og så er det en variant, de fleste vil elske!
Bradepandekage behøver nemlig ikke at være kedelig eller tør. Den her er bagt med æble, så den er både sød, saftig og lækker.
Du kan også sagtens udskifte æblerne med andre frugter, hvis du har lyst.
Bradepandekage med æbler opskrift
Antal: personer
Bradepandekage med æbler
Ingredienser
- 50 gram Mandler eller mandelsplitter
- 4 Æbler
- 200 gram Smør
- 2 deciliter Sukker
- 4 Æg
- 4 deciliter Hvedemel
- 1 tsk. Bagepulver
- 1.5 spsk. Kanel
- Sukker til at drysse bradepanden med
Sådan gør du
- Hvis du bruger hele mandler, starter du med at skolde og smutte disse. Ellers springer du bare videre til punkt 3.
- Skær de hele, smuttede mandler i aflange mandelsplitter.
- Skyl æblerne og skær dem ud i både (cirka 8 både per æble). Du bestemmer selv, om du vil bruge æblerne med eller uden skræl.
- Kom smør og sukker i en skål og pisk det sammen, så det bliver hvidt og skummende.
- Pisk et enkelt æg i skålen ad gangen, og sørg for at det er godt pisket ud, inden næste æg tilføjes.
- Si mel, bagepulver og kanel ned i en ny skål.
- Tilføj den tørre blanding til dejen og rør det sammen.
- Smør din bradepande med fedtstof og drys den med sukker. Jeg brugte en bradepande på cirka 20 x 30 centimeter. Du kan også bruge en springform på cirka Ø 24 centimeter.
- Hæld 1/3 af dejen i bradepanden.
- Fordel halvdelen af æblerne ovenpå dejen ved at trykke dem godt ned i dejen.
- Hæld resten af dejen ovenpå og sørg for at den er jævnet godt ud.
- Læg resten af æblerne ovenpå og tryk dem ligeledes lidt ned i dejen.
- Drys mandelsplitterne ovenpå.
- Bag kagen i en forvarmet ovn på 180 grader i cirka 40 minutter, eller indtil den er gennembagt, hævet og lækkert gylden.