x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Biksemad

PER ASMUSSEN | 18. september 2018

Har du en rest flæskesteg, nogle kogte kartofler og et par løg, har du ingredienserne til en god gang gammeldags biksemad.

Vi har i denne opskrift brugt en rest af en flæskesteg, men du kan ligeså vel bruge en rest af en oksesteg. 

Biksemad er et forrygende restemåltid, og serveret med spejlæg og bacon samt ketchup og godt rugbrød, vil ingen klage over, at der serveres rester.


Biksemad

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 800 gram Kartofler kogte - gerne en rest fra dagen før
  • 400 clove Flæskesteg gerne en rest kød
  • 3 stk. Løg evt. rødløg
  • Smør til stegning
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Steg bacon gylden og sprød på en pande.
    Tag baconen af panden - gem fedtet - og læg det på et stykke køkkenrulle.
    Skær kød, kartofler og løg i tern.
    Steg ingredienserne i baconfedtet, til det er gyldent og tilpas tilberedt. Husk at tilsætte en god klat smør undervejs i stegningen, det er det, der giver den gode smag.
    På en anden pande steges imens spejlæggene i smør. Steg dem ved lav varme over lang tid, og kun på den ene side. Så undgår du, at æggene bliver tørre, uden at de er rå.  
    Server biksemaden med bacon og spejlæg på toppen samt godt rugbrød og ketchup som tilbehør.
    Biksemad

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.