x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

BIG MAC ROULADE | Nem, lækker, billig & sund – se her hvordan!

FOOD N' FUN | 29. juni 2018

Big Mac roulade. Det er en ret der er nem at gøre til sin egen, den er økonomisk let at overskue den er nem og smager drøn godt.

Så blev det endelig min tur til at prøve denne lækre ret. Tak til “Mad i Trin” for at bidrage med inspiration til dagens version.

Big Mac er en burgerklassiker uden lige. Da den kom ud i 1968 var den forholdsvis innovativ, samtidig med at den fulgte tidens trends: Dressingen smager lidt hen af thousand island, der også var super populær dengang, men det innovative var bare, at thousand island kun lige var begyndt at blive masseproduceret – Og i dag, ja, der er Big Mac jo bare bare blevet et symbol på den amerikanske madkultur. Det her er en sundere udgave af Big Mac – og i en “lidt” nyfortolket udgave!


BIG MAC ROULADE | Nem, lækker, billig & sund - se her hvordan!

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 6 Portioner
Forfatter: Food N' Fun

Ingredienser

  • 500 gram Skyr 0,2 %. Tykmælk eller lignende kan også bruges
  • 75 gram Frisk spinat Finthakket
  • 6 stk. Æg
  • 200 gram Revet ost mozzarella er fint)
  • 4 spsk. Skyr
  • 2 spsk. Ketchup
  • 1 tsk. Sennep
  • 1 tsk. Hvidvinseddike
  • 500 gram Hakket Oksekød
  • Krydderier Salt og peber
  • 125 gram Bacon
  • 200 gram Ærter
  • 200 gram Cheddar ost Revet
  • 1 stk. Agurk
  • 1 bundt Tomater Cherry
  • 1 stk. Løg
  • 0.5 stk. Iceberg salat Kan sagtens være hvidkål, spidskål eller andre salattyper.

Sådan gør du

  • Bund:
    Bland skyr, spinat, æg og revet ost sammen og fordel dejen på en bradepande med bagepapir.
    Bag midt i ovnen cirka 25-30 minutter ved 200°C - varmluft.
    Når bunden er klar, tager du den ud og vender den om ud på en ny (kold) bradepande.
     Dressing:
    Bland skyr, ketchup, sennep og hvidvinseddike sammen i en lille skål.
     
    Fyld:
    I bund og grund kan du nærmest bruge hvad du vil af fyld til denne opskrift.
    Svits kødet på en pande eller i en gryde. Krydr det med salt og peber.
    Tag kødet af panden/gryden og sprødsteg din bacon.
    Skyl og skræl grønsagerne. Grovhak salaten, del tomaterne midt over, skær agurken i tynde skiver og skær løget i ringe.
     
    Rouladen:
    Smør bunden med dressing.
    Fyld nu bunden med det fyld du har lyst til, her kan retten virkelig gøres sund.
    Rul den sammen, skær ud og server. God appetit.

Om forfatteren


Ambitiøs amatør og autodidakt kok i eget køkken. Praktisere blandt andet Sous Vide med stor succes. Grundlægger, direktør, webmaster, stik i rend-dreng og pedel på YouTube-kanalen Food N' Fun. En kanal med videoer udelukkende filmet/redigeret/uploaded på en smartphone.

Dette ville være en stor hjælp for mig, hvis du giver abonnerknappen et tryk og følger min kanal.

Giver du også klokken et tryk, vil du automatisk få besked næste gang jeg uploader en video.

Find kanalen HER