
Opskrift på beignet dej (frituredej med øl)
Prøv de sprøde, friterede grøntsager næste gang, du skal servere en snack til et glas vin eller øl.
Friterede grøntsager er en lækker snack og egner sig til de lejligheder, hvor du ellers ville servere en skål chips.
I denne opskrift brugte jeg forårsløg, squash og rødløg, men mange andre slags grøntsager vil også være velegnede.

Beignet dej (frituredej med øl)
Grej
Ingredienser
- 100 gram Hvedemel
- 1.5 deciliter Øl
- 1 tsk. Salt
- 2 stk. Æg
- Rapsolie til fritering
- Blandede grøntsager f.eks. squash, forårsløg og rødløg.
Sådan gør du
- Bland mel og salt i en skål.
- Hæld øl i melblandingen og rør ingredienserne sammen.
- Tilsæt til sidst æggene og rør dejen grundigt sammen - brug en elpisker eller et kraftigt håndpiskeris.
- Sæt skålen i køleskabet og lad dejen hvile i cirka 30 minutter.
- Skær de grøntsager, du har valgt at anvende, ud i passende stykker, og vend dem i dejen.
- Hæld olien i en gryde og bring den i kog.
- Når olien er varm, kommes grøntsagerne forsigtigt ned i olien. Kom ikke for mange i af gangen, da temperaturen så vil falde for meget.
- Friter grøntsagerne, til de er gyldenbrune.
- Tag dem op med en hulske og lad dem afdryppe på en tallerken med køkkenrulle.
- De lækre, friterede grøntsager egner sig godt som en pre-dinner snack med en kold øl til!