Opskrift på bearnaise kartoffelsalat
Herhjemme er vi helt pjattede med alt, der har med bearnaise at gøre, og særligt nu, hvor grillsæsonen er skudt i gang, får vi lavet bearnaise i alverdens afskygninger!
Samtidig er kartoffelsalat jo et næsten obligatorisk tilbehør på grill- og sommerbordet, så hvorfor ikke kombinere de to? Uha, det skal du simpelthen prøve! 🙂
Denne superlækre bearnaise kartoffelsalat er lavet på en hjemmelavet mayo, og som med så meget andet, der er hjemmelavet, så er det bare noget andet end det, du finder på hylderne i supermarkedet – og så er det ovenikøbet slet ikke så svært at lave selv! Hvad venter du på?
Bearnaise kartoffelsalat
Ingredienser
- 500 gram Kartofler
- 1 stk. Æg M/L
- 1 tsk. Salt
- 0.5 tsk. Hvidvinseddike
- 1 tsk. Dijonsennep
- 2 deciliter Rapsolie
- 2 spsk. Estragon tørret
- 2 spsk. Bearnaise essens
- 0.5 tsk. Citronsaft
- Salt til smag
- Cayennepeber til smag
- Hvid peber til smag
Sådan gør du
- Find en gryde. Kom kartoflerne heri og tilsæt koldt vand, så kartoflerne dækkes.
- Kog kartoflerne i 15 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af.
- Mens kartoflerne køler af finder du en stavblender og et højt glas, der passer hertil.
- Ægget slår du ud i glasset.
- Kom salt ned i glasset efterfulgt af hvidvinseddike og dijonsennep.
- Tilsæt olien i en rolig stråle.
- Placér stavblenderen helt nede i bunden af glasset og tænd.
- Kør stavblenderen rundt i en cirkulær bevægelse i bunden af glasset i et par sekunder.
- Løft langsomt stavblenderen mens du fortsætter med den cirkulære bevægelse. Fortsæt til du når toppen af glasset og mayoen er tyknet.
- Tilsæt estragon, bearnaiseessens og citronsaft og rør det sammen med mayoen. Pil skrællen af de afkølede kartofler og skær dem i mindre stykker.
- Vend kartoflerne i bearnaisemayonnaisen.
- Sæt kartoffelsalaten på køl i minimum 30 minutter - gerne 2 timer.
- Servér den kolde bearnaisekartoffelsalat.