Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Barbecue med selleri og solbær

rasmusbredahl

Rasmus er madnørd og forfatter

16. september 2020
Vegetar BBQ hvor du ikke savner kødet

Opskrift på barbecue med selleri og solbær

Som barn hadede jeg selleri og husker med gru bl.a. haderetten: boller i selleri.

Hvis selleri istedet saltbages 3-4 timer sker det noget magisk, den kommer til at smage og dufte lidt ananas-agtig.

Prøv denne udgave med solbærBBQ og hvidløgsblomster, den smager pivgodt??‍?


Antal: 6 personer

Barbecue med selleri og solbær

Vegetar BBQ hvor du ikke savner kødet
Forfatter: rasmusbredahl
Ret: Hovedret
Køkken: Vegetarisk
Forb. tid: 4 timer 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

Saltbagt selleri

  • 1 stk. Knoldselleri
  • Groft salt

Sellerimos

  • Knoldselleri De ureelle stykker den fra saltbagte
  • 2 spsk. Friskost
  • Citronsaft lidt
  • Salt og Peber

Solbær BBQ

  • 100 gram Solbær frosne
  • 2 spsk. Æbleeddike
  • 3 spsk. Rørsukker
  • 1 spsk. Soya i god kvalitet - kan være op til 2 spsk. efter smag
  • 1 tsk. Røget paprika
  • 1/3 stk. Chili frisk rød chili snittet fint
  • Røgsalt
  • Hvidløgsblomster

Sådan gør du

Saltbagt selleri

  • Vask en hel knoldselleri grundigt og skær lidt af bunden af.
  • Kom godt med groft salt i en bradepande, placer sellerien på og kom mere groft salt på toppen.
  • Bag den 3-4 timer ved 150 grader og lad den stå på køl til næste dag.
  • Skræl med en kniv og skær i tern.

Sellerimos

  • De ureelle stykker køres til mos sammen med friskost, citron, salt og peber.

Solbær BBQ

  • Alle ingredienser kommes i en gryde, der bringes i kog.
  • Blend det hele bagefter. 

Anretning

  • Cremen anrettes i bunden, selleristykkerne kommes ovenpå
  • Toppes med solbær bbq, lidt røgsalt og hvidløgsblomster.
  • Lover du ikke savner kødet.