Vegetar BBQ hvor du ikke savner kødet

Opskrift på barbecue med selleri og solbær
Som barn hadede jeg selleri og husker med gru bl.a. haderetten: boller i selleri.
Hvis selleri istedet saltbages 3-4 timer sker det noget magisk, den kommer til at smage og dufte lidt ananas-agtig.
Prøv denne udgave med solbærBBQ og hvidløgsblomster, den smager pivgodt???

Antal: personer
Barbecue med selleri og solbær
Vegetar BBQ hvor du ikke savner kødet
Ingredienser
Saltbagt selleri
- 1 stk. Knoldselleri
- Groft salt
Sellerimos
- Knoldselleri De ureelle stykker den fra saltbagte
- 2 spsk. Friskost
- Citronsaft lidt
- Salt og Peber
Solbær BBQ
- 100 gram Solbær frosne
- 2 spsk. Æbleeddike
- 3 spsk. Rørsukker
- 1 spsk. Soya i god kvalitet - kan være op til 2 spsk. efter smag
- 1 tsk. Røget paprika
- 1/3 stk. Chili frisk rød chili snittet fint
- Røgsalt
- Hvidløgsblomster
Sådan gør du
Saltbagt selleri
- Vask en hel knoldselleri grundigt og skær lidt af bunden af.
- Kom godt med groft salt i en bradepande, placer sellerien på og kom mere groft salt på toppen.
- Bag den 3-4 timer ved 150 grader og lad den stå på køl til næste dag.
- Skræl med en kniv og skær i tern.
Sellerimos
- De ureelle stykker køres til mos sammen med friskost, citron, salt og peber.
Solbær BBQ
- Alle ingredienser kommes i en gryde, der bringes i kog.
- Blend det hele bagefter.
Anretning
- Cremen anrettes i bunden, selleristykkerne kommes ovenpå
- Toppes med solbær bbq, lidt røgsalt og hvidløgsblomster.
- Lover du ikke savner kødet.