Opskrift på bagt rosenkål og blomkål med citron og parmesan
Rosenkål er super sundt og lækkert tilbehør, som kan laves i mange forskellige afskygninger.
Her har jeg kombineret dem med blomkål og puttet dem i et fad, hvor de har fået lidt olie, hvidløg. citronsaft og krydderier og så er de toppet med parmesan. Det hele får en tur i ovnen og så der smagfuldt grønt 20 min senere…
Mange kan godt være lidt afskrækkede af rosenkål, men det hele handler om tilberedningen syns jeg, og jeg kan næsten love, at den her udgave vil falde i god jord!
Det er nemt at lave sådan en omgang her og de milde smage suppleret af lidt krydderier og parmesan, går godt som tilbehør til det meste…

Bagt rosenkål og blomkål med citron og parmesan
Ingredienser
- 400 gram Rosenkål
- 300 gram Blomkål
- 3 spsk. Olivenolie
- 1 spsk. Citronsaft
- 1 tsk. Salt
- 0.5 tsk. Peber
- 2 fed Hvidløg
- 1 deciliter Parmesan revet
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn. Rens rosenkålene ved at skære bunden af dem og fjerne de yderste blade, så kålene ser pæne ud - skyl godt og kog dem 10 minutters tid i en lille gryde. Del imens blomkålen i små buketter og put dem i et ovnfast fad. Dræn rosenkål for vand og skær dem i halve eller kvarte. Put også dem i fadet. Rør olie sammen med citron, salt, peber og knust hvidløg og hæld blandingen i fadet, hvor alt vendes godt sammen. Drys parmesan øverst og tilbered 20 minutter ovnen.