x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Avocado i tempuradej

| 11. juli 2019

En anretning, der kunne være en Michelin-restaurant værdig: Avocado i “kul”-tempuradej.

Mad er meget mere end bare føde. Mad er oplevelser, og når vi tager ud for at spise, forventer vi ofte en helhedsoplevelse af sanseindtryk og overraskelser. 

Retter, der i udgangspunktet ikke ser videre spiselige ud, har i efterhånden flere år været en trend inden for restaurationsbranchen. Om det er små kartofler eller dekorative chokoladedesserter, der til forveksling kunne ligne de vandslebne sten, du engang fandt langs strandkanten på en kølig og blæsende efterårsdag, så er det ofte et større eller mindre sceneri, der præsenteres på flere af de prominente og velrenommerede restauranter.

Her hjælper vi dig med at tage restaurantoplevelsen ind i dit eget hjem, så du selv kan imponere dine gæster med serveringer, der vil få enhver til at kigge en ekstra gang.

Opskriften indeholder Mehocel og trækulspulver. Methocel, også kaldt methylcellulose, er et geleterings- og fortykningsmiddel, der anvendes i fødevareindustrien. Når det opvarmes til mere end 45 grader, danner Methocel en gel.

Det smagsneutrale trækulspulver er fremstillet af kokosnødder og kan bruges til at skabe usædvanligt flotte og dramatiske visuelle effekter i madlavning.

Avocado i tempuradej

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Avocado, Fest, Forret, friture, Gæstemad, Japan, Molekylær Gastronomi, Nytår, sifon
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 2 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Gæsteindlæg

Ingredienser

  • 1.5 gram Special Ingredients Methocel
  • 300 gram Vand
  • 100 gram Vodka
  • 125 gram Hvedemel
  • 1 spsk. Spidskommen
  • Flagesalt
  • 15 gram Special Ingredients Activated Charcoal
  • 2 Avocado 2 store eller 4 små
  • Tamari eller soyasauce
  • Fritureolie eller rapsolie

Sådan gør du

    1. Kom alle ingredienser i en blender. Du kan også bruge en stavblender.
    2. Blend alle ingredienserne sammen.
    3. Skru låget af din sifon (flødeskumssprøjter)
    4. Hæld massen over i sifonen og skru låget godt på.
    5. Montér dyssen.
    6. Placér gaspatronen og fyld gassen på sifonen.
    7. Fjern patronen og montér skruelåget.
    8. Sæt sifonen i køleskabet i cirka 2 timer.
    9. Skræl avocadoerne og skær dem ud i 12 stykker.
    10. Hæld lidt tamari eller soya i en skål/beholder.
    11. Kom avocadostykkerne i skålen og vend dem rundt, så de bliver godt dækket af saucen.
    12. Hæld mel i en skål eller beholder.
    13. Vend avocadostykkerne i melet, så de trækker alt det mel til sig, de kan.
    14. Hæld det overskydende mel fra.
    15. Tag sifonen ud af køleskabet og ryst den kraftigt.
    16. Sprøjt nu massen udover avocadostykkerne så de dækkes.
    17. Hæld olie i din friture, gryde eller sauterepande.
    18. Opvarm olien til 190 grader.
    19. Fisk avocadostykkerne op af skålen og put dem over i den varme olie.
    20. Fritér i 2-3 minutter indtil de er sprøde.
    21. Lad de sprøde "kul" dryppe af og afkøle.
    22. Adskil de stykker, der eventuelt hænger sammen.
    23. Anret og servér. Se eventuelt hele fremgangsmetoden i videoen herunder.

Noter



Om forfatteren




https://www.modernrecipes.co.uk/recipe/avocado-in-charcoal-tempura-batter-using-methocel-activated-charcoal/