
Opskrift på asparges med salsa verde
Asparges med salsa verde. En smagfuld oplevelse af milde asparges i skøn harmoni med en let skarp, krydret salsa.
Salsa verde er en krydret, grøn salsa sauce fra det mexicanske køkken og indeholder traditionelt set grøn chili samt tomatillo (en lille grøn “tomat”). Denne opskrift bruger hverken eller, da salsa verde reelt set kan laves på flere forskellige måder.
Opskriften er til 2 voksne og 2 børn. Vi har den fra bogen: “Grøn mad let at lave“, skrevet af af Kirsten Høgh Fogt & Marianne Kastberg.

Asparges med salsa verde
Ingredients
- 800 gram Asparges Grønne og/eller hvide
Salsa verde
- 4 spsk. Krydderurter Cirka. F.eks: bredbladet persille, estragon eller basilikum
- 1-2 tsk. Dijonsennep
- 1 tsk. Hvidvinseddike
- 2 spsk. Olivenolie
- Salt
- Peber Fra kværn
Tilbehør
- Brød
Instructions
Asparges
- Grønne asparges skal skylles.
- Hvide asparges skal skylles og skrælles, se tip nedenfor.
- Skær aspargesene ud på skrå i 5 cm lange stykker.
- Kog aspargesene 4-8 minutter alt efter tykkelse.
Salsa verde
- Skyl og hak krydderurterne.
- Rør en marinade af de øvrige ingredienser, og bland den sammen med urterne.
- Smag til med salt og peber.
- Dryp marinaden over de kogte asparges, eller vend dem ned i.