Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Asparges med salsa verde

gastrofunlogoRedaktion
   
24. juni 2019
Asparges med salsa verde. En smagfuld oplevelse af milde asparges i skøn harmoni med en let skarp, krydret salsa. Salsa verde er en krydret, grøn salsa sauce fra det mexicanske køkken og indeholder traditionelt set grøn chili samt tomatillo (en lille grøn "tomat").

Opskrift på asparges med salsa verde

Asparges med salsa verde. En smagfuld oplevelse af milde asparges i skøn harmoni med en let skarp, krydret salsa.

Salsa verde er en krydret, grøn salsa sauce fra det mexicanske køkken og indeholder traditionelt set grøn chili samt tomatillo (en lille grøn “tomat”). Denne opskrift bruger hverken eller, da salsa verde reelt set kan laves på flere forskellige måder.

Opskriften er til 2 voksne og 2 børn. Vi har den fra bogen: “Grøn mad let at lave“, skrevet af af Kirsten Høgh Fogt & Marianne Kastberg.


Servings: 4 personer

Asparges med salsa verde

Asparges med salsa verde. En smagfuld oplevelse af milde asparges i skøn harmoni med en let skarp, krydret salsa. Salsa verde er en krydret, grøn salsa sauce fra det mexicanske køkken og indeholder traditionelt set grøn chili samt tomatillo (en lille grøn "tomat").
Author: Redaktion
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Mexikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredients

  • 800 gram Asparges Grønne og/eller hvide

Salsa verde

  • 4 spsk. Krydderurter Cirka. F.eks: bredbladet persille, estragon eller basilikum
  • 1-2 tsk. Dijonsennep
  • 1 tsk. Hvidvinseddike
  • 2 spsk. Olivenolie
  • Salt
  • Peber Fra kværn

Tilbehør

  • Brød

Instructions

Asparges

  • Grønne asparges skal skylles.
  • Hvide asparges skal skylles og skrælles, se tip nedenfor.
  • Skær aspargesene ud på skrå i 5 cm lange stykker.
  • Kog aspargesene 4-8 minutter alt efter tykkelse.

Salsa verde

  • Skyl og hak krydderurterne.
  • Rør en marinade af de øvrige ingredienser, og bland den sammen med urterne.
  • Smag til med salt og peber.
  • Dryp marinaden over de kogte asparges, eller vend dem ned i.

Notes

TIP:
Alle hvide asparges er dækket af en træagtig skræl, som skal af:
• Læg de hvide asparges på bordet eller i håndfladen, og skræl dem fra lige under hovedet og ned – brug en almindelig kartoffelskræller eller en såkaldt tyndskræller. Gå grundigt til værks, og sørg for at få det hele med.
• Bræk eller skær nu enderne af – på de hvide er det tit kun 1 cm, der skal brækkes af.