Ovnstegt torsk m. Asiatisk twist
Opskrift på asiatisk torsk
En dejlig ret med torsk og et skønt asiatisk præg!
Asiatisk torsk opskrift
Antal: personer
Asiatisk Torsk
Ovnstegt torsk m. Asiatisk twist
Ingredienser
- 500 gram Torsk
- 25 gram Smør
- 1 spsk. Hvedemel
- 1 deciliter Sødmælk
- 50 gram ost revet Gruyere
- 1 Æggeblomme
- 1 spsk. Æbleeddike
- 2 deciliter Suppe thaisuppe
- 1 Lime i både
- 1 bundt Koriander
- 100 gram Slikærter
- 4 Forårsløg
Sådan gør du
- Krydr torsken med salt og peber og læg i et ildfast fad.
- Smelt smør i en gryde og pisk mel i til jævning.
- Tilsæt mælk og ost og pisk op, til osten er smeltet og du har en ostesauce.
- Pisk æggeblomme med æbleeddike i en skål til æggeblommesnaps.
- Tilsæt 1 deciliter af thaisuppen i ostesaucen og køl det ned til lillefingervarmt.
- Pisk ostesaucen sammen med æggeblommesnapsen.
- Skær forårsløgene i skiver på 1 centimeter og skær slikærterne i mindre stykker.
- Hæld den luftige sauce over torsken og drys med forårsløg og slikærter.
- Bag i ovn ved 170 grader i 8 - 10 minutter og lad hvile i 5 minutter.
- Drys med frisk koriander og friskpresset lime.
- Varm 1 deciliter thaisuppe og brug som ekstra sauce ved servering.
Noter
TIPS: Servér eventuelt med pandestegt spidskål, spidskålssalat eller nudler.