Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Amerikanske pandekager i sifon

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

3. april 2022
Hvad er næsten mere amerikansk end en omgang fluffy pancakes med ahornsirup og bacon! Her skal du bruge en sifon - det sikrer et godt resultat hver gang!
Amerikanske pandekager i sifon

Opskrift på amerikanske pandekager i sifon

Fluffy pandekager i sifon – American style

Hvad er næsten mere amerikansk end en omgang fluffy pancakes med ahornsirup og bacon! Det er simpelthen så lækkert at smide på morgenbordet eller servere til en brunch. Men det kan godt tage noget tid og skabe noget opvask, at lave amerikanske pandekager. For at få dem luftige, skal man nemlig typisk piske æggehvider og æggeblommer hver for sig, og til sidst folde de luftige hvider i resten af dejen. Der er en nemmere måde at gøre det på, og det kræver et fantastisk stykke udstyr: en sifon! Men så er det faktisk også ret så lige til. 

Men ellers kan du lige få den hurtige udgave. Sifonen er bedst kendt herhjemme som en flødeskumssprøjte. Den har stået bag mange barer og i mange isbutikker igennem tiderne. Man skruer låget af, hælder fløde i, eller i det her tilfælde pandekagedej, skruer låget på, og tilsætter lattergas(N20) vha. en patron, som skrues på flasken. Så ryster man é voilá, flødeskummen er klar. Eller pandekagedejen. Der har dog været et stort problem med misbrug af disse patroner, og derfor kan man som privatperson kun købe 2 stk. ad gangen. Så det skal lige planlægges lidt. 

Hvis du har fået fingene i en sifon og et par patroner, så kommer opskriften her.


Amerikanske pandekager i sifon
Antal: 4 personer

Amerikanske pandekager i sifon

Hvad er næsten mere amerikansk end en omgang fluffy pancakes med ahornsirup og bacon! Her skal du bruge en sifon – det sikrer et godt resultat hver gang!
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Brunch, Dessert, Morgenmad, Sødt
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Grej

Ingredienser

  • 3 stk. Æg M/L
  • 160 gram Sødmælk
  • 10 gram Honning eller sirup
  • 10 gram Rapsolie
  • 175 gram Hvedemel
  • 1 gram Salt
  • 2 gram Kardemomme
  • 2 gram Vaniljesukker
  • 5 gram Bagepulver

Sådan gør du

  • Smør og olie til stegning
  • Hæld æg, mælk, honning og rapsolie i et stavblenderglas.
  • Bland hvedemel, salt, kardemomme, vaniljesukker og bagepulver og hæld det i stavblenderglasset – sigt det evt. deri.
  • Blend det hele samme med en stavblender og sigt det ned i sifonen.
  • Varm en pande op på middel varme.
  • Sæt pakningsringen i låget og skru det godt fast på sifonen.
  • Vend bunden i vejret på sifonen og skyd 1-2 N2O-patroner i den.
  • Ryst sifonen grundigt.
  • Kom olie og smør på panden og lad det smelte
  • Skyd 3-5 pandekage ud på panden, alt efter hvor store du vil have dem.
  • Pandekagerne skal gerne være en smule rå/flydende på oversiden, når du vender dem. Så puffer de mest op, når de rammer panden!
  • Servér pandekagerne med sirup og bacon for en autentisk amerikansk oplevelse.
  • God fornøjelse