Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Æblesmør

Lindhardt og Ringhof

Forlaget Lindhardt og Ringhof

4. august 2020

Opskrift på Æblesmør

ÆBLESMØR MED CITRON OG ROSMARIN

Let og lækker vegetarisk spread, der er god til madpakken.

Vi har opskriften fra bogen: “Grønne madpakker“, skrevet af Louisa Lorang. Hun skriver følgende om opskriften:

“Helt vidunderlig, blød æblespread. Dejlig på en grovbolle eller på rugbrød med tør ost.”


Antal: 1 glas

Æblesmør

Forfatter: Lindhardt og Ringhof
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 0.5 kilogram Æbler
  • 1 tsk. Citronskal fintrevet
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 50 gram Rørsukker
  • 2 stk. Rosmarinkviste
  • 15 gram Smør

Sådan gør du

  • Skræl æblerne, og kasser kernehusene.
    Skær æblerne i grove tern, og kom dem i en gryde med citronskal, citronsaft og sukker.
    Lad kompotten småkoge i 5-10 minutter, til æblerne er næsten møre.
    Tilsæt rosmarinkviste, og lad dem simre med i yderligere 5-10 minutter.
    Tag rosmarinkvistene op, og kasser dem.
    Kom de varme æbler i en foodprocessor eller minihakker, og blend.
    Tilsæt smør, og blend æblerne til en glat masse.
    Lad æblespreaden køle af inden servering.

Noter

TIP: Der er sukker i denne spread, men ingen panik. Lad den være en sød overraskelse.