ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Æblesmør

LINDHARDT OG RINGHOF | 4. august 2020

ÆBLESMØR MED CITRON OG ROSMARIN

Let og lækker vegetarisk spread, der er god til madpakken.

Vi har opskriften fra bogen: “Grønne madpakker“, skrevet af Louisa Lorang. Hun skriver følgende om opskriften:

“Helt vidunderlig, blød æblespread. Dejlig på en grovbolle eller på rugbrød med tør ost.”


Æblesmør

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 1 glas
Forfatter: Lindhardt og Ringhof

Ingredienser

  • 0.5 kilogram Æbler
  • 1 tsk. Citronskal fintrevet
  • 2 spsk. Citronsaft
  • 50 gram Rørsukker
  • 2 stk. Rosmarinkviste
  • 15 gram Smør

Sådan gør du

  • Skræl æblerne, og kasser kernehusene.
    Skær æblerne i grove tern, og kom dem i en gryde med citronskal, citronsaft og sukker.
    Lad kompotten småkoge i 5-10 minutter, til æblerne er næsten møre.
    Tilsæt rosmarinkviste, og lad dem simre med i yderligere 5-10 minutter.
    Tag rosmarinkvistene op, og kasser dem.
    Kom de varme æbler i en foodprocessor eller minihakker, og blend.
    Tilsæt smør, og blend æblerne til en glat masse.
    Lad æblespreaden køle af inden servering.

Noter

TIP: Der er sukker i denne spread, men ingen panik. Lad den være en sød overraskelse.

Om forfatteren


Forlaget Lindhardt og Ringhof

Grønne madpakker

Vi har opskriften fra bogen: "Grønne madpakker"