Opskrift på Æblesmør
ÆBLESMØR MED CITRON OG ROSMARIN
Let og lækker vegetarisk spread, der er god til madpakken.
Vi har opskriften fra bogen: “Grønne madpakker“, skrevet af Louisa Lorang. Hun skriver følgende om opskriften:
“Helt vidunderlig, blød æblespread. Dejlig på en grovbolle eller på rugbrød med tør ost.”

Servings: glas
Æblesmør
Grej
- Foodprocessor (Mulighed 1)
- Minihakker (Mulighed 2)
Ingredients
- 0.5 kilogram Æbler
- 1 tsk. Citronskal fintrevet
- 2 spsk. Citronsaft
- 50 gram Rørsukker
- 2 stk. Rosmarinkviste
- 15 gram Smør
Instructions
- Skræl æblerne, og kasser kernehusene. Skær æblerne i grove tern, og kom dem i en gryde med citronskal, citronsaft og sukker. Lad kompotten småkoge i 5-10 minutter, til æblerne er næsten møre. Tilsæt rosmarinkviste, og lad dem simre med i yderligere 5-10 minutter. Tag rosmarinkvistene op, og kasser dem. Kom de varme æbler i en foodprocessor eller minihakker, og blend. Tilsæt smør, og blend æblerne til en glat masse. Lad æblespreaden køle af inden servering.
Notes
TIP: Der er sukker i denne spread, men ingen panik. Lad den være en sød overraskelse.