
Opskrift på mexicansk inspireret rejebowl
Lav en farverig og smagfuld rejebowl inspireret af det mexicanske køkken. Denne opskrift kombinerer saftige rejer, cremet avocado, og et strejf af krydret fra peanuts til en spændende og hurtig hverdagsret.
HelloFresh har skabt denne opskrift for at bringe en ny smagsoplevelse ind i dit hjem, der er både nem og hurtig at lave.
Retten er del af menuen fra deres måltider for d. 18.-24. majl. Du kan se alle ugens menuer her.

Mexicansk inspireret rejebowl
Ingredienser
- 150 gram Ris Basmatiris
- 150 gram Rejer
- 5 gram Krydderier Tex-Mex
- 1 stk. Avocado
- 150 milliliter Yoghurt
- 1/2 stk. Lime
- 20 gram Peanuts saltede
- 1 gram Chiliflager
- 1 stk. Tomater
- 1/2 stk. Rødløg
- Koriander lidt
- 2 gram Krydderier Ay Cajun-ba
- 3 deciliter Vand
- 1/4 tsk. Salt
- 1,5 spsk. Olivenolie
- 1/2 tsk. Sukker
- 1 spsk. Smør
Sådan gør du
Kog ris:
- Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt ris og ½ tsk salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
Lav pico de gallo:
- Hak tomat og rødløg fint. Skær lime i både. Bland tomat, rødløg, koriander, limesaft, og lidt salt og peber i en skål. Bland yoghurt med Ay Cajun-ba og ¼ tsk salt i en anden lille skål.
Lav spicy peanuts:
- Hak peanuts groft. Opvarm 1 spsk olivenolie og rist peanuts i 2-3 min. Tilsæt chiliflager, sukker, og lidt salt og peber. Overfør til en skål.
Forbered avocado:
- Halver avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i tynde skiver. Krydr med et nip salt.
Steg rejer:
- Opvarm ½ spsk olivenolie og steg rejer med Tex-Mex og ¼ tsk salt i 1-2 min på hver side. Tilsæt smør, lidt vand og et skvæt limesaft. Tag panden af varmen, når smørret er smeltet.
Server:
- Anret ris, pico de gallo, avocado, og rejer i dybe tallerkener. Top med limesmør og drys med spicy peanuts. Server med cajunmayonnaise.