ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Wok med kylling og hjemmelavet sur/sød sovs

HENRIETTE KRISTIANSEN | 20. februar 2024
Nem, hurtig, farverig og altid lækker aftensmad…? Wok! Jeg laver det jævnligt, både fordi det smager godt, det er nemt og så er det er glimrende til at få ryddet ud i grøntsagsskuffen.
Wok med kylling og hjemmelavet sur-sød sovs

Nem, hurtig, farverig og altid lækker aftensmad…? Wok! Jeg laver det jævnligt, både fordi det smager godt, det er nemt og så er det er glimrende til at få ryddet ud i grøntsagsskuffen.

Denne her er med kylling, grøntsager og hjemmelavet sur/sød sovs.. uuuhm…!

Jeg kan bedst lide nudlerne stegte, så det serverer jeg med.. men du kan selvfølgelig også bare bruge kogte nudler eller servere med ris..


Wok med kylling og hjemmelavet sur-sød sovs
Antal: 4 personer

Wok med kylling og hjemmelavet sur/sød sovs

Nem, hurtig, farverig og altid lækker aftensmad…? Wok! Jeg laver det jævnligt, både fordi det smager godt, det er nemt og så er det er glimrende til at få ryddet ud i grøntsagsskuffen.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk
Tilb. tid: 27 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Grej

Ingredienser

  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 stk. Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • 350 gram Kyllingekød i strimler eller tern
  • 1 stk. Peberfrugt grøn, kan erstattes af gul eller rød
  • 1/2 stk. Broccoli hoveder
  • 3 sk. Gulerødder
  • 100 gram Bønner frosne

Sur/sød sovs

  • 1 dåse Ananassaft saften fra en dåse med ananasstykker
  • 1 deciliter Grøntsagsbouillon
  • 3/4 deciliter Ketchup
  • 1 spsk. Brun farin
  • 1 spsk. Soya
  • 2 spsk. Hvidvinseddike
  • 1 spsk. Limesaft
  • Salt og peber

Stegte nudler

  • 250 gram Nudler
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 1 spsk. Østers sauce
  • 2 spsk. Soya

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og svits det på panden i olivenolien.
  • Tilsæt kødet og lad det brune.
  • Skræl og skær gulerødder i tynde stave, skær peberfrugten i strimler, broccolien i små buketter og bønnerne i mindre stykker – tilsæt alle 4 dele til panden. Svits et par minutter.

Sur/sød sovs

  • I en lille skål blandes ananassafteb med boullion, ketchup, farin, soya og eddike.
  • Tilsæt saucen til panden og lad det hele simre små 10 min. Smag til med limesaft, salt og peber.

Stegte nudler

  • Imens wokretten simrer, koges nudlerne efter anvisning og dryppes derefter af.
  • Steg dem så på en pande eller i en gryde med olie, soya og østerssauce, til de får den farve og sprødhed du ønsker, rør undervejs.
  • Server dem med din wokret og top evt med lidt sesamfrø

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)